Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Η φωτογράφηση της Λάσκαρη που εν έτει 1985 προκάλεσε και πολιτική θύελλα!!!


Ήταν Οκτώβριος του 1985 όταν κυκλοφόρησε η ελληνική έκδοση του περιοδικού Play Boy με εξώφυλλο τη Ζωή Λάσκαρη. Τη σταρ της Φίνος Φιλμ που μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο φορώντας το διάδημα της Σταρ Ελλάς.
Το κορίτσι με το προκλητικό κορμί και τη χάρη της ελαφίνας, το 1985 είναι πλέον 40 ετών. Έχει ήδη μια ζωή γεμάτη: Δόξα, φήμη, αίγλη, χρήματα και θαυμαστές. Παντρεύτηκε ήδη δυο φορές και απέκτησε δύο παιδιά. Η Ζωίτσα ποζάρει με αδαμιαία περιβολή στη Δήλο (πανέμορφο νησάκι του Αιγαίου και ιδιαίτερη πατρίδα του Θεού Απόλλωνα κατά την ελληνική μυθολογία) και προκαλεί την οργή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, (η τότε βουλευτής της ΝΔ Άννα Συνοδινού θέτει θέμα στη Βουλή) καθώς η κορυφαία ηθοποιός φωτογραφήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο χωρίς την άδεια των αρχών. Για την ιστορία η Δήλος είναι μια μικρή νήσος των Κυκλάδων που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Μυκόνου. Ο πληθυσμός του, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 24 κάτοικοι, οι οποίοι ανήκουν κατά κύριο λόγο στο προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου και του αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου (φύλακες και διοικητικοί). Το νησί διαθέτει επίσης μικρό λιμανάκι στη δυτική του πλευρά, το οποίο εξυπηρετεί τα τουριστικά πλοιάρια που φέρνουν επισκέπτες για τον αρχαιολογικό χώρο. Τα περισσότερα αναχωρούν από τη γειτονική Μύκονο.


Παρά την επίθεση που δέχτηκε η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου από την αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας για την συγκεκριμένη φωτογράφηση το κοινό εξάντλησε όλα τα τεύχη του πετυχαίνοντας μια σπάνια για την ελληνική αγορά, επιτυχία νεοφερμένου περιοδικού με τιμή 240 δραχμών. Η Ζωή Λάσκαρη αρνήθηκε ότι εισέπραξε την αμοιβή των 15 εκατ. δραχμών δηλώνοντας σε συνέντευξη της: «…δεν ήθελα λεφτά. Ήθελα ένα κότερο, να μπω στη φωτολουσία του Αιγαίου, σε μέρη που δεν φωτογραφήθηκε κανείς… Τι χρειαζόμουν; Ένα φωτογράφο κι ένα μακιγιέρ. Αυτά ζήτησα… Πόσο εξευτελισμένη θα ήμουν σήμερα αν είχα πουλήσει το γυμνό κορμί μου τότε; Όσο πιο ακριβά, τόσο πιο εξευτελισμένη».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ