Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ηλίας Ανδριόπουλος: 17 Σφαίρες για έναν Άγγελο (1981) ανέκδοτο OST

Βρισκόμαστε στα 1980. Ο Ελληνικός κινηματογράφος γνωρίζει μια μικρή άνθηση μετά το λήθαργο που είχε πέσει με το θάνατο του Φίνου. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα ο Νίκος Φώσκολος, σε συνεργασία με τον Τάκη Βουγιουκλάκη, γυρίζει το αντιστασιακό δράμα "17 Σφαίρες για έναν Άγγελο". Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Μια ΕΠΟΝίτισσα που θυσιάστηκε στο βωμό της Ελευθερίας. Την κεντρική ηρωίδα υποδύεται η Μαίρη Βιδάλη. Την πλαισιώνουν σπουδαίοι ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Φούντας, η Γκέλυ Μαυροπούλου, ο Νίκος Απέργης, η Όλγα Πολίτου, ο Χρήστος Νομικός, ο Νίκος Παπαχρήστου, η Έρρικα Μπρόγιερ, ο Χρήστος Κάλλοου, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Ειρήνη Κουμαριανού και η Τόνια Βυθούλκα.

Η ταινία, από τις τελευταίες που γύρισε ο Φώσκολος, διαθέτει ένα εξαιρετικό σάουντρακ, που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου συνθέτη και τραγουδοποιού Ηλία Ανδριόπουλου. Πολύ όμορφα ορχηστρικά κομμάτια αλλά και δύο λαϊκά τραγούδια με τη φωνή της Ελένης Βιτάλη. Ένα μουσικό έργο που δεν εκδόθηκε ποτέ από κάποια δισκογραφική εταιρεία.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Το "17 Σφαίρες για έναν Άγγελο" έκανε πρεμιέρα στις 12 Ιανουαρίου του 1981 και έκοψε 135.336 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ