Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

"Θα σε κάνω Βασίλισσα": Η ταινία που ο Θανάσης Βέγγος δεν την είδε ποτέ!!!

Κι όμως υπήρξε ένας κινηματογραφικός του ρόλος που ο Θανάσης Βέγγος δεν τον αγάπησε ποτέ. Το 1964 ο κορυφαίος κωμικός μας πείθετε από τον Αλέκο Σακελλάριο να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία του "Θα σε κάνω Βασίλισσα". Ο Θανάσης ερμηνεύει τον "Αντωνάκη Τσιλιβίκη", ένα εύπορο εργολάβο οικοδομών, σε μια Αθήνα όπου καθημερινά χτίζονται πολυκατοικίες. Άπληστος και μίζερος ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων υποχρεώνει τη γυναίκα του να παριστάνει στο θείο της που ζει στην Αμερική, τη χήρα για να συνεχίσει να της προσφέρει οικονομική βοήθεια που της έδινε όσο ήταν ανύπαντρη. Ο Θανάσης Βέγγος μετά τα γυρίσματα, παρότι πάντα παραδεχόταν ότι ήταν καλογυρισμένη, αρνήθηκε να πάει ακόμα και στην πρεμιέρα, καθώς διαφωνούσε με τον τύπο που ενσάρκωσε. Ήθελε πάντα να παίζει το βιοπαλαιστή και τον αδικημένο. Δεν τον ενδιέφεραν οι πειραματισμοί παρότι φίλοι και συνεργάτες τον παρότρυναν να παίξει ακόμα και τον εγκληματία.
Φυσικά και η θεατρική δομή του έργου δεν άφηναν περιθώρια στον ηθοποιό να κινηθεί με τη ξέφρενη τρεχάλα του, όπως στις υπόλοιπες ταινίες του. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στη βιογραφία του, η οποία κυκλοφόρησε από την εφημερίδα "Η Καθημερινή", ο Βέγγος δεν την ξαναείδε τη συγκεκριμένη ταινία, ούτε στις τηλεοπτικές της προβολές.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το  "Θα σε κάνω Βασίλισσα" έκανε πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου 1964 και συγκέντρωσε 214.514 θεατές στις αίθουσες πρώτης προβολής. Από το εξαιρετικό καστ αξίζει να αναφέρουμε τη Νίκη Λινάρδου, το Λάμπρο Κωνσταντάρα, το Δημήτρη Νικολαΐδη, τη Σούλη Σαμπάχ, το Γιώργο Μούτσιο και την Ματίνα Καρρά
Θανάσης Βέγγος & Νίκη Λινάρδου

Νίκη Λινάρδου, Θανάσης Βέγγος, Λάμπρος Κωνσταντάρας και Νικήτας Πλατής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ