Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Μυστικά ομορφιάς από αληθινές Σταρ!!!

Την εποχή των μεγάλων σταρ, τότε που ο κινηματογράφος και το τραγούδι περνούσαν τη μεγάλη τους άνθηση, όλοι οι καλλιτέχνες φρόντιζαν το ντύσιμο τους και το μακιγιάζ στη προσωπική τους ζωή αλλά και επί σκηνής ή μπροστά στο φακό. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιες από αυτές αποκάλυπταν τα μυστικά της ομορφιάς τους, μέσα από συνεντεύξεις τους, σε διάφορα έντυπα της εποχής.
Θα ξεκινήσουμε από τη Μάρω Κοντού, μια από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου. Όπως αποκάλυψε σε περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας, όταν βρισκόταν στο σπίτι φορούσε κυρίως παντελόνια ενώ επαγγελματικά ντυνόταν πάντα εντυπωσιακά. Χαρακτηριστικά έλεγε: "Η κομψότητα βαραίνει στη σκηνή. Είναι και αυτό μια από τις υποχρεώσεις της δουλειάς μας". Τις δηλώσεις της συνοδεύει η διπλανή φωτογραφία της, όπου χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν τα μανίκια και οι καμπάνες!
Η Μάρθα Καραγιάννη, ελκυστική γυναίκα με ακαταμάχητο στυλ σαγήνευε τον ανδρικό πληθυσμό σε κάθε εμφάνιση της. Στα χρόνια της απόλυτης δόξας της μιλώντας για το μακιγιάζ της έκανε λόγο για την προσωπική της μακιγιέρ, τη Ρόζυ, η οποία τη φρόντιζε σε κάθε πρεμιέρα και κάθε επίσημη έξοδο της. Το μακιγιάζ ήταν στους τόνους του μπλε, κάτι που φώτιζε το πρόσωπο της, χωρίς να το αγριεύει. Στις προσωπικές της στιγμές ήταν πάντα αμακιγιάριστη καθώς ήθελε ξεκούραση το δέρμα της.
Σχετικά με το δικό της μακιγιάζ έκανε λόγο η γοητευτική πρωταγωνίστρια της Φίνος Φιλμ Μπέτυ Αρβανίτη: "Μακιγιάρομαι μόνο όταν το επιβάλλει η δουλειά μου. Στο δρόμο, κυκλοφορώ χωρίς μακιγιάζ, με μεγάλα γυαλιά. Σπάνια φορώ ψεύτικες βλεφαρίδες. Χωρίς μακιγιάζ νιώθω πιο ελεύθερη, πιο αληθινή και ίσως περισσότερο γοητευτική!"
Σχολιάζοντας το ντύσιμο της, η Ιέρεια του Νέου Κύματος, Καίτη Χωματά, αποκάλυψε ότι την ενθουσιάζει το κομψό ντύσιμο (όπως άλλωστε κάθε γυναίκα) αλλά ωστόσο προτιμά να ντύνεται σπορ με φούστες, μπότες και παντελόνια!
Άλλη μια σπουδαία ερμηνεύτρια, η Λίτσα Σακελλαρίου, αποκαλύπτει και αυτή, ότι ως γυναίκα παρακολουθεί τη μόδα, τις τάσεις και τις εξελίξεις της. Όμως ποτέ δεν την ακολουθεί κατά γράμμα, επιλέγει ότι της πάει, συνήθως μακριά από τα φανταχτερά χρώματα.
Μια γυναίκα που νίκησε το χρόνο, όπως είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη, σίγουρα θα είχε πολλά μυστικά για την ομορφιά της, τη δροσιά και τη γοητεία της. Και αν πολλοί αμφισβήτησαν το ταλέντο της κανείς δε μπόρεσε να αμφισβητήσει τη γοητεία και την ομορφιά της. Για τον τρόπο συντήρησης της ομορφιάς της πολλά έχουν ειπωθεί ακόμη και μετά το θάνατο της. Τα πάντα έχουν ειπωθεί για την ομορφιά της, όπως λίφτινγκ, ενέσεις και τόσα άλλα. Ένα είναι σίγουρο όμως, ότι η Εθνική μας Σταρ υπήρξε ένα θαύμα της φύσης. Στη δεκαετία του 80 μιλώντας σε περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας αποκάλυψε μεταξύ άλλων: "...φροντίζω την εμφάνιση μου και τη δίαιτα μου. Δεν τρώω ποτέ κρέας, τρώω πολλά λαχανικά, ψαριά, γαλακτερά, αυγά και πολλά φρούτα. Επίσης χρησιμοποιώ πολύ απλές κρέμες. Το καλύτερο καλλυντικό μου είναι το λάδι ελιάς." Η Αλίκη δε ξέχασε να αναφερθεί και στον προσωπικό της μακιγιέρ, Σταύρο Κελεσίδη.
Τα δικά της μυστικά ομορφιάς αποκάλυψε τη δεκαετία του 70 και η Ζωή Λάσκαρη. Μια από τις ωραιότερες σταρ που η σπάνια ομορφιά της αποτυπώθηκε στα καρέ των ταινιών του Δαλιανίδη. Η Λάσκαρη αποκάλυψε ότι δε χρησιμοποίησε ποτέ ψεύτικες βλεφαρίδες καθώς την προκαλούσαν αλλεργικό ερεθισμό. Και φυσικά προτιμούσε το ελαφρύ μακιγιάζ, με λίγο μέικ απ, μια ελαφρά γραμμή στα μάτια και λίγο ρουζ στα χείλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ