Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Σινεμά - Ο Δικός μας Παράδεισος (1991)

Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90, με την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο ελληνικός κινηματογράφος γνωρίζει τεράστια αποδοχή ακόμα και από τους επικριτές του. Καθημερινά προβάλλονται περισσότερες από 5 ελληνικές ταινίες ενώ την ίδια εποχή και οι δισκογραφικές εταιρείες επανεκδίδουν ότι υπάρχει στο αρχείο τους από τις μουσικές και τα τραγούδια των ταινιών της χρυσής περιόδου του εγχώριου σινεμά.
Και φυσικά δεν είναι λίγες φορές που νεότεροι καλλιτέχνες ηχογραφούν ξανά κινηματογραφικά σουξέ. Ένας τέτοιος δίσκος από τους καλύτερους της περιόδου εκείνης είναι το άλμπουμ "Σινεμά - Ο Δικός μας Παράδεισος". Ένα LP 33 στροφών, με τη συμμετοχή 8 τραγουδιστών που αποδίδουν μοναδικά τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Πλέσσα, του Σπανού και του Χατζηνάσιου. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε το 1991 και κυκλοφόρησε από τη Polygram και από τότε δεν επανεκδόθηκε ποτέ. Η ενορχήστρωση έγινε από το Μίμη Πλέσσα και η παραγωγή ήταν της Λουκίλα Καρρέρ.

Τα Τραγούδια του δίσκου:

1.Θα πιω απόψε το φεγγάρι - Κώστας Χατζής
2.Εσύ κι Εγώ - Αλέξια
3.Οι Χάντρες - Δημήτρης Κοντολάζος
4.Αν Θυμηθείς τ΄όνειρο μου - Κωνσταντίνα
5.Τ΄ αστέρι του Βοριά - Πέτρος Γαϊτάνος
6.Τώρα - Σοφία Βόσσου
7.Θάλασσα Πλατιά - Αλέξια
8.Όμορφη Πόλη - Πέτρος Γαϊτάνος
9.Ένα Καλοκαίρι - Κατερίνα Κόρου
10.Μην το ρωτάς τον ουρανό - Δημήτρης Κοντολάζος
11.Σαν με κοιτάς - Μαρίνα Σκιαδαρέση
12.Αν σ΄αρνηθώ - Σοφία Βόσσου
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ