Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Αλίκη Βουγιουκλάκη & Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Ο Γάμος της δεκαετίας του ΄60


Ο πρώτος γάμος της Αλίκης και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ έγινε στο φινάλε της ταινίας "Η Αλίκη στο ναυτικό"(1961). Στις 18 Ιανουαρίου 1965, μετά από πέντε κοινές κινηματογραφικές εμφανίσεις και με το ξεκίνημα της θεατρικής τους συνεργασίας, η Αλίκη και ο Δημήτρης παντρεύονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στους Δελφούς.
    Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1964 το ζευγάρι ανακοινώνει επίσημα στους αντιπροσώπους του τύπου το χαρμόσυνο γεγονός. Η πρες κόνφερανς πραγματοποιείτε την 11η Δεκεμβρίου στα στούντιο "Άλφα", εκεί όπου η Αλίκη και ο Δημήτρης γυρίζουν τη νέα τους ταινία, τη "Μοντέρνα Σταχτοπούτα". Παράλληλα από τις εκδόσεις "Λαδή - Νταγρες" κυκλοφορεί ένα 36 σέλιδο τιμητικό λεύκωμα με αφορμή το γάμο τους. Η έκδοση περιλαμβάνει τραγούδια, κείμενα και πολλές φωτογραφίες. Γίνεται ανάρπαστο και σήμερα είναι δυσεύρετο.
   Ο γάμος έγινε απόγευμα Δευτέρας, ημέρα αργίας για τα θέατρα. Το μυστήριο ευλόγησε ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Χρυσόστομος με τη παρουσία ενός αρχιμανδρίτη και τριών ιερέων. Κουμπάροι ήταν οι κινηματογραφικοί παραγωγοί Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης και ο θεατρικός επιχειρηματίας Τάκης Μακρίδης.

Από το προηγούμενο βράδυ θαυμαστές των πρωταγωνιστών καταφθάνουν στους Δελφούς με λεωφορεία, μοτοσυκλέτες ακόμη και γαϊδουράκια. Η Αλίκη δεν αργεί καθόλου και όταν καταφθάνει στο Ναό, ο κόσμος αφήνει να πετάξουν στον ουρανό ολόλευκα περιστέρια.
Τυλιγμένη στο ολόλευκο πέπλο της που το συγκρατούσε στην κορυφή του κεφαλιού ένα μπουκέτο "μιγκέ" η Αλίκη δεν κρύβει τη συγκίνηση της. Για την ιστορία να σημειωθεί ότι το νυφικό της ήταν μοντέλο του Givenchy ραμμένο στην Ελλάδα. Το ραφείο "Νίτσα" έραψε το νυφικό σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σχέδια και τα πατρόν που έστειλε ο γαλλικός οίκος.

   Ο πρώτος κουμπάρος Βίκτωρ Μιχαηλίδης αλλάζει τις βέρες ενώ λίγο αργότερα οι Δαμασκηνός και Μακρίδης αλλάζουν τα στέφανα από τρεις φορές ο καθένας.
   Με το τέλος του μυστηρίου και βγαίνοντας το ζευγάρι στον αύλιο χώρο αντίκρισαν χιλιάδες θαυμαστές τους αλλά και 50 χωροφύλακες με 5 αξιωματικούς να προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη.

Οι μπομπονιέρες ήταν ασημένιες (100 στον αριθμό) με το μονόγραμμα τους, αλλά είχαν κατασκευαστεί άλλες τόσες ιμιτασιόν. Στους θαυμαστές το ζευγάρι μοίρασε τούλινες μπομπονιέρες.



Η δεξίωση του γάμου έγινε στο ξενοδοχείο του Βουζά, που είχε κλειστεί εξ’ ολοκλήρου για τον σκοπό αυτό. Η Εθνική μας Σταρ εμφανίστηκε φορώντας μια πράσινη τουαλέτα κεντημένη με παγιέτες ενώ ο Δημήτρης χόρεψε ζεϊμπέκικο έχοντας την Αλίκη στα πόδια του να του χτυπάει παλαμάκια. Το μενού περιλάμβανε κοκορέτσι, αρνί σούβλας, φέτα Παρνασσού και μπακλαβά. Άκρως παραδοσιακά!!!

Την επόμενη μέρα του γάμου πλούσιο φωτογραφικό υλικό στόλιζε τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Επιστρέφοντας το ζευγάρι στην Αθήνα συνεχίζει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις στο θέατρο "Κεντρικόν". Παράλληλα ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας τους ταινίας "Διπλοπενιές".
   Ο γάμος τους τελείωσε άδοξα στις 5 Ιουλίου 1975 με την έκδοση του διαζυγίου λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ