Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Πέτρος Λοχαϊτης (1933 - 1976)

Ήταν 29 Μαΐου 1976 όταν ο ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου Πέτρος Λοχαϊτης, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Στο 118 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, ο ηθοποιός οδηγώντας το αυτοκίνητο του, υπ΄αριθμόν 288511, παρεξέκλινε της οδού και καρφώθηκε σε βράχο. Η σύγκρουση ήταν πολύ δυνατή και μοιραία για τον ηθοποιό. Μετά το θάνατο του δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία καθώς ο Πέτρος Λοχαϊτης αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα. Χωρίς βέβαια να γίνει αναφορά στην  υπέρ κατανάλωση αλκοόλ, στην οποία είχε καταφύγει, αναζητώντας μάταια λύσεις στα προβλήματα του. Φίλοι και συνεργάτες του έκαναν λόγο τότε για έναν άνθρωπο κυκλοθυμικό που δεν τα πήγαινε ιδιαίτερα καλά με τον εαυτό του. Γεννημένος στην Αθήνα το 1933 μπήκε στο χώρο του θεάματος στα χρόνια του 50 και υπήρξε στενός φίλος και πιστός συνεργάτης της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε κυρίως σε ταινίες της Εθνικής μας Σταρ κρατώντας μικρούς ρόλους ενώ η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη έγινε το 1974 με την ιστορική ταινία του Πάνου Γλυκοφρύδη "Η Δίκη Των Δικαστών". Πέρα από την υποκριτική αγαπημένο του χόμπι υπήρξε η κατασκευή ξύλινων καραβιών!
Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Αλέκου Σακελλάριου "Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια"(1966).

Με τη Φλωρέτα Ζάννα στην ταινία "Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης"(1968). Εδώ ο Πέτρος Λοχαϊτης αφήνει εποχή ως ο "μυτόγκας" Νέστορας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ