Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Στη γειτονιά των Αγγέλων ο Χάρρυ Κλυνν...

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν(κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης). Τα τελευταία χρόνια ο αγαπημένος ηθοποιός είχε ταλαιπωρηθεί από σοβαρά προβλήματα υγείας.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη από γονείς, πρόσφυγες του Πόντου, άρχισε να δουλεύει από πολύ μικρός καθώς η οικογένεια του ήταν πολύ φτωχή. Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του σπουδαίου Γιώργου Οικονομίδη του αλλάζει τη ζωή. Για τα επόμενα τρία χρόνια υπήρξε ο δάσκαλος και οδηγός του στο χώρο του θεάματος. Σπουδάζει υποκριτική στη σχολή του Πέλου Κατσέλη και παράλληλα δουλεύει ως νουμερίστας και παρουσιαστής προγράμματος σε νυχτερινά κέντρα, ταβέρνες, αναψυκτήρια και καμπαρέ! Το 1964 μπαίνει στη ζωή του και ο κινηματογράφος με τις ταινίες: "Τα 201 Καναρίνια" του Γρηγόρη Γρηγορίου και "Γάμος αλά Ελληνικά" του Βασίλη Γεωργιάδη. Εκείνη την εποχή φεύγει στην Αμερική και για δέκα ολόκληρα χρόνια δουλεύει σε κέντρα της ελληνικής διασποράς, συνεργάζεται με περιοδικά και εφημερίδες, γράφοντας σατιρικά κείμενα και παντρεύεται!!!
Το 1974 επιστρέφει στην Ελλάδα και αρχίζει μια νέα καλλιτεχνική περίοδος για το Χάρρυ. Εμφανίζεται αρχικά σε μπουάτ και αμέσως μετά σε μεγάλες αθηναϊκές πίστες. Ηχογραφεί σατιρικούς δίσκους που σπάνε ρεκόρ πωλήσεων, εμφανίζεται στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Οι παραστάσεις του στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Δελφινάριο και Μινώα καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ. Έχει γράψει 12 βιβλία και έχει κάνει 8 ατομικές εκθέσεις με ζωγραφικούς πίνακες.
Με το Γιώργο Οικονομίδη 

Από την πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση στην ταινία "Τα 201 καναρίνια"(1964). Μαζί του ο Τέλης Ζώτος, η Έρρικα Μπρόγιερ και η Ματίνα Καρρά.

Οι δίσκοι του αφήνουν εποχή όχι μόνο για τις υψηλές πωλήσεις αλλά και για την σάτιρα τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ