Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Βαγγέλης Περπινιάδης (1927 - 2003)

Όποιος δεν είχε τη χαρά να γλεντήσει με τις πενιές και τις ερμηνείες του Βαγγέλη Περπινιάδη σίγουρα δε ξέρει τι πάει να πει αληθινό γλέντι.
Έφυγε από τη ζωή στις 12 Μαΐου 2003 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Άφησε όμως σπουδαίες ερμηνείες. Γιος του σπουδαίου ρεμπέτη Στελλάκη Περπινιάδη ήθελε αρχικά να ακολουθήσει τον ιερατικό κλάδο. Τον κέρδισε όμως το τραγούδι και από τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα έδειξε το ταλέντο του. Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ήρθε το 1960 με τα "Νέα Της Αλεξάνδρας" και τέσσερα χρόνια αργότερα τον βλέπουμε στην κωμωδία "Κάλλιο πέντε και στο χέρι" να ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι του Χρήστου Λεοντή, που τότε έκανε κι εκείνος τα πρώτα του βήματα. Οι εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα αλλά και σε πανηγύρια αφήνουν εποχή. Αντρίκειος, επιβλητικός και νταλκαδιάρης άγγιζε τις χορδές κάθε ακροατή. Το 2001 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με το χαρακτηριστικό τίτλο "Πριν το τέλος" (Εκδόσεις Προσκήνιο).
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ