Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

"Μαριχουάνα Στοπ": Η ιστορία του θρυλικού μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη!

Το καλοκαίρι του 1970 η Ζωή Λάσκαρη πραγματοποιεί το πιο μεγάλο της όνειρο. Ντεμπουτάρει στην αθηναϊκή σκηνή, πρωταγωνίστρια στο μιούζικαλ "Μαριχουάνα Στοπ!", με την πρώτη επίσης θεατρική εμφάνιση του σκηνοθέτη Γιάννη Δαλιανίδη. Στο θέατρο Μπουρνέλλη της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η Ζωή και ο Γιάννης, αρχίζουν μαζί τη θεατρική τους καριέρα. Συνεργάτες τους οι Μίμης Πλέσσας (μουσικός), Λευτέρης Παπαδόπουλος (στιχουργός), Βαγγέλης Σειληνός (χορογράφος), Γιώργος Ανεμογιάννης (σκηνογράφος - ενδυματολόγος) ενώ τη λαμπερή σταρ πλαισιώνουν ο Γιώργος Πάντζας, η Ελένη Ανουσάκη, ο Χρόνης Εξαρχάκος, η Μιράντα Ζαφειροπούλου, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος. Το έργο γίνεται τεράστια επιτυχία, συνεχίζει τις παραστάσεις του στο χειμερινό Πάνθεον και μεταφέρεται στην οθόνη από το Γιάννη Δαλιανίδη για λογαριασμό της Φίνος Φιλμ. Στον κινηματογράφο, το ρόλο που είχε στην παράσταση η Στυλιανοπούλου, έπαιξε η Μάρθα Καραγιάννη, εξ ου και προστέθηκε το ανάλογο χορευτικό. Στο σάουντρακ της ταινίας ακούγονται τα τραγούδια των Πλέσσα και Παπαδόπουλου "Το Φεγγάρι πάνω Θεέ μου", "Και συ θα φύγεις", "Η μάνα σου δε μ΄αγαπάει", "Δεν με νοιάζει" και "Μ΄ ανάστησες καρδιά μου"(Γλυκά πονούσε το μαχαίρι). Όλα τραγουδισμένα από τον Τόλη Βοσκόπουλο. Στα παρασκήνια των γυρισμάτων της ταινίας μπλέχτηκε το ειδύλλιο της Ζωής με τον Τόλη και το 1972 θα πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο θεατρικό μιούζικαλ του Δαλιανίδη, τους "Εραστές του Ονείρου".
Από τα απρόοπτα των γυρισμάτων το χορευτικό της Ανουσάκη στο αεροδρόμιο κατά το οποίο η ηθοποιός χόρευε με...σκισμένο καλσόν. Χρόνια αργότερα η ηθοποιός θυμάται: "Εκεί συνέβη ένα τρομαχτικό ατύχημα για την αισθητική μου. Την ώρα που πήγα να βάλω τα ρούχα φορούσα ένα δαχτυλίδι ήμουνα και πολύ μικρή δεν το πρόσεξα και έσκισα την κάλτσα. Και σε όλη την ταινία αυτή έχω ένα πόντο στην κάλτσα. Αυτά είναι τα ωραία. Ωραία άσχημα. Γιατί πού να αλλάξω μες το αεροδρόμιο εκεί, εκείνη την εποχή δεν είχαμε ας πούμε 10 καλσόν που παίρνουμε τώρα μαζί. Και με ρωτάει ο κόσμος γιατί έχω σκισμένο καλσόν". 
Το "Μαριχουάνα Στοπ" έκανε πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες στις 1 Μαρτίου 1971 και έκοψε 312.260 εισιτήρια Α΄ προβολής. 
Εξώφυλλο στο περιοδικό "Ντομινό" η Ζωή και ο Τόλης στην περίφημη σκηνή της ταινίας "Μαριχουάνα Στοπ", όπου τραγουδούν και χορεύουν "Το Φεγγάρι πάνω Θεέ μου" (από το ανθολόγιο του ελληνικού κινηματογράφου).

Η Νικόλ Κοκκίνου, η Μάρθα Καραγιάννη και ο Γιώργος Πάντζας...

Η Ζωή Λάσκαρη, απίστευτα όμορφη, μαζί με το Γιώργο Πάντζα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ