Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Έρωτες...δίχως αύριο!






«Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα!», «Ο γάμος είναι μία σύμβαση. Προτιμώ να συζώ κάθε φορά που ερωτεύομαι. Όταν κουράζομαι χωρίζω. Συνεχώς ερωτεύομαι. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζει χωρίς να ‘ναι ερωτευμένος». Έρωτες μεταξύ καλλιτεχνών που δεν κατέληξαν σε γάμο. Ρετρό  αγάπες που άνθισαν όταν έπεσε η αυλαία, όταν έβησαν τα φώτα, όταν ο κόσμος είχε φύγει και δυο άνθρωποι έμειναν μόνοι, μακρυά και πέρα απ' όλα αυτά....



ΑΝΝΑ ΚΑΛΟΥΤΑ & ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ


Η Άννα Καλουτά και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν άρχισαν τους τσακωμούς. Έπαιζαν μαζί στο θίασο της  Μαρίκας Κοτοπούλη και οι καβγάδες τους ήταν κυρίως για το θέατρο. «Μήπως είστε ερωτευμένοι;» τους έλεγε η Κοτοπούλη. Έξαλλοι και οι δύο απαντούσαν θυμωμένα... «Εγώ μ’ αυτή την ψηλογαϊδούρα;» έλεγε ο Λάμπρος. «Εγώ μ’ αυτόν τον άχαρο ψηλέα;» έλεγε η Καλουτά. Στην ερωτική τους σκηνή στην παράσταση τα φιλιά αρχικά ήταν ψεύτικα. Μέρα με τη μέρα, όμως, τα φιλιά έγιναν αληθινά. «Ωραία φιλάς» της είπε ένα βράδυ μετά την παράσταση ο Κωνσταντάρας. «Κι εσύ» του απάντησε η Καλουτά κι ένας έρωτας τρελός ξεκίνησε. Για την Άννα Καλουτά, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ο άντρας που αγάπησε πιο πολύ στη ζωή της και ο πρώτος άντρας που δόθηκε ερωτικά. Οι εποχές ήταν διαφορετικές, η μητέρα της ήταν πάντα παρούσα στη ζωή της και στην καριέρα της, οπότε ήταν δύσκολο να μπορέσει να βρεθεί ερωτικά με κάποιον. Κάποια στιγμή έμεινε έγκυος, αναγκάστηκε όμως να χάσει και τα δύο αγόρια από διπλή κύηση, επειδή δεν ήταν παντρεμένοι. Αν και αγαπούσε πολύ τον Λάμπρο, δεν ήθελε να είναι ανύπαντρη μητέρα. Η σχέση τους κράτησε πέντε χρόνια, από το 1949 μέχρι το 1954, με δύο ταινίες στον κινηματογράφο ("Απάχηδες των Αθηνών" και "Εκείνες που δεν Πρέπει να Αγαπούν") που αποτύπωσαν στο πανί τον έρωτα που τους σημάδεψε. Ο Λάμπρος  Κωνσταντάρας  έζησε έναν ακόμη μεγάλο έρωτα που δεν είχε ως κατάληξη τον γάμο, με την Χριστίνα Σύλβα. Η ηθοποιός δεν διστάζει να του κάνει πρόταση γάμου. Εκείνος απαντά αρνητικά, όχι μόνο γιατί τότε δεν ήθελε να ξαναπαντρευτεί, αλλά και λόγω της μεγάλης ηλικιακής διαφοράς που είχαν. Έμειναν μαζί μέχρι το 1961.

ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ ΒΡΑΝΑ & ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ

Το καλοκαίρι του 1959 η Σπεράντζα Βρανά γνωρίζει τον Κώστα Βουτσά. Η γνωριμία τους εξελίχτηκε σε μια θυελλώδη σχέση. Μια σχέση που τα είχε όλα:έρωτα, ζήλιες, καβγάδες, ξύλο, αρραβώνα, ετοιμασίες για γάμο, χωρισμό και όλα αυτά παράλληλα με μια λαμπρή καριέρα και για τους δύο.Τελικά, αποφασίζουν να παντρευτούν. Η Σπεράντζα παραγγέλνει το νυφικό και ο Κώστας, παραμονές Χριστουγέννων, της κάνει δώρο ένα χρυσό ρολόι. Ο γάμος είχε οριστεί για την άνοιξη και ο μήνας του μέλιτος θα ήταν ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Όταν ο Βουτσάς είπε στη Σπεράντζα ότι μετά το γάμο απαιτούσε από εκείνη να αφήσει το θέατρο για να αφοσιωθεί στο σπίτι, η Βρανά δεν το δέχτηκε. Σκέφτηκε τον εαυτό της νοικοκυρά, μακριά από τη σκηνή και τα φώτα, και δεν άντεξε στη σκέψη. Έτσι, έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια, χώρισαν οριστικά.

ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ & ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ

Ο Μάριος Πλωρίτης υπήρξε ο πρώτος σύντροφός της Αλίκης, ο οποίος την επηρέαζε πολύ στις καλλιτεχνικές της αποφάσεις. Η ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου αποκάλυψε, σε συνέντευξη της σε καθημερινή εφημερίδα, πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη της είχε εκμυστηρευτεί ένα μυστικό! Η Αλίκη πίστευε πως δεν έπρεπε να είχε παντρευτεί τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ αλλά τον Μάριο Πλωρίτη. «Σε ότι αφορά τη σχέση της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, εκείνη την περίοδο τα πράγματα μεταξύ τους ήταν πολύ άσχημα. Τσακώνονταν κάθε μέρα και ο ένας κατηγορούσε τον άλλον πως είχε βάλει τρίτο πρόσωπο στη ζωή του. Ο ένας υποψιαζόταν τον άλλον και γίνονταν μαλλιά κουβάρια. Ένεκα αυτής της κατάστασης, η Αλίκη σε κάποια βόλτα που κάναμε με το αυτοκίνητό μου είχε πει πως δεν ήταν ευχαριστημένη από τη ζωή της και στη συνέχεια μου εξομολογήθηκε πως έπρεπε να είχε παντρευτεί τον Μάριο Πλωρίτη, γιατί με αυτόν τον άνθρωπο θα ήταν ήρεμη και καλά».

ΜΕΜΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ & ΘΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Η Μέμα Σταθοπούλου γνωστή ως το «σκληρό» θηλυκό του σινεμά, λόγω του παρουσιαστικού της, του έντονου βλέμματός της, αλλά και εξαιτίας ορισμένων ρόλων που ερμήνευσε, όπου βασάνιζε βάσει σεναρίου τους άντρες συμπρωταγωνιστές της διατηρούσε δεσμό με τον παρτενέρ Θάνο Λειβαδίτη. Συμπρωταγωνίστησαν σε κοντά δεκαπέντε ταινίες όπως η «Παραστρατημένη», το «Φτωχόπαιδο» και το «Κορίτσι της οργής». Η σχέση τους δεν προχώρησε στον γάμο. Η Μέμα Σταθοπούλου παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία – βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση το 1975. Αποφάσισε να αποσυρθεί από τον καλλιτεχνικό χώρο και την ηθοποιία παρότι ήταν ακόμη πολύ νέα. Από τον γάμο της με τον Δημήτρη Μαρούση απέκτησε δύο παιδιά, τον Κώστα και την Ελένη, η οποία δυστυχώς έχασε τη ζωή της μόλις στα 24 της χρόνια σε τροχαίο το 2005 ενώ επέβαινε σε μία μηχανή.

ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ & ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μέσα σε κλίμα αθωότητας και ελαφρότητας το 1962 ο Γιάννης Δαλιανίδης γυρίζει το πρώτο μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου, το «Μερικοί το προτιμούν κρύο». Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί παράφραση του τίτλου της αμερικάνικης ταινίας "Μερικοί το προτιμούν καυτό". Πρωταγωνιστής ο Ντίνος Ηλιόπουλος ο οποίος θέλει για παρτενέρ του την τότε σύντροφο του Άννα Φόνσου. Τελικά ο ρόλος δόθηκε στην Μάρθα Καραγιάννη έπειτα από την άρνηση της Άννας που βρήκε το ρόλο αρκετά περιορισμένο. Η σχέση του Ηλιόπουλου με την ανερχόμενη τότε Άννα Φόνσου δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στον καλλιτεχνικό κύκλο αλλά και οι ίδιοι πότε δεν την παραδέχτηκαν. Σε ερώτηση που της έγινε αρκετά χρόνια αργότερα η Άννα είπε για τον μεγάλο Έλληνα κωμικό: «Ο Ντίνος Ηλιόπουλος, με έχρισε πρωταγωνίστρια στο θέατρο»…

ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν έζησαν στην δεκαετία του '50 έναν παθιασμένο έρωτα που συντάραξε την κοινωνία της εποχής και κράτησε επτά χρόνια. Γνωρίστηκαν όταν η Λαμπέτη ήταν φοιτήτρια στη δραματική σχολή και το πρώτο συναίσθημα που ένιωσαν ο ένας για τον άλλον, ήταν η αντιπάθεια. Δύο εκρηκτικές προσωπικότητες με το ίδιο ανταγωνιστικό επάγγελμα. Πάντα υπήρχε μεταξύ τους η ίντριγκα και η κόντρα για το ποιος είναι πιο γνωστός στο κοινό. Όταν γνωρίστηκαν εκείνη ήταν παντρεμένη με τον Μάριο Πλωρίτη, ο οποίος παρέμεινε αιώνιος φίλος της και στάθηκε δίπλα της μέχρι το τέλος της ζωής της. Ο Δημήτρης Χορν και η Έλλη Λαμπέτη δεν παντρεύτηκαν ποτέ, και επιπλέον η μεγάλη Κυρία του θεάτρου αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση στο παιδί που κυοφορούσε από εκείνον. Η σχέση τους έφτασε στο τέλος της το 1959. Δήλωσαν ότι θα ξανασυνεργαστούν σύντομα, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ. Έπαιξαν μαζί στις ταινίες:"Το κορίτσι με τα μαύρα", "Κυριακάτικο ξύπνημα" και "Η Κάλπικη λίρα".

ΔΕΣΠΩ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έχει συνδέσει για πάντα το όνομα του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όμως πριν από την Αλίκη υπήρχε η ΔέσπωΔιαμαντίδου. Γνωρίστηκαν το 1955 σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, όταν εκείνος ήταν μαθητής ακόμη στη σχολή κι εκείνη ήδη πρωταγωνίστρια. Αμέσως την ερωτεύτηκε. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο η Διαμαντίδου, του έμαθε πολλά για το θέατρο και σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο όχι μόνο στην ερωτική του ζωή αλλά και στην καριέρα του. Συναντήθηκαν στη σκηνή δεκατρείς φορές, με αποκορύφωμα το έργο «Κολόμπο», με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εκεί ήταν που ο Δημήτρης και η Αλίκη ένιωσαν τον κεραυνοβόλο έρωτα να τους συγκλονίζει και η σχέση εκείνου με τη Δέσπω Διαμαντίδου τελείωσε. Η Δέσπω Διαμαντίδου πάντως αντιμετώπισε με μεγάλη αξιοπρέπεια το τέλος της σχέσης τους, όπως άλλωστε την έζησε κιόλας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα δημοσιεύματα της εποχής.Στον κινηματογράφο εμφανίστηκαν μαζί στις ταινίες: «Το ραντεβού της Κυριακής» (1960), «Ο θάνατος θα ξανάρθει» (1961), «Τα κόκκινα φανάρια»(1963), «Κραυγή γυναικών» (1978) και άλλες.

ΕΛΕΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η Γιώργος Κωνσταντίνου δεν ήθελε ποτέ να απασχολεί τον Τύπο και τον κόσμο με τα προσωπικά του. Η μοναδική σχέση του που έγινε γνωστή ήταν αυτή με την ηθοποιό Έλενα Ναθαναήλ, την οποία είχε αποκαλύψει η ηθοποιός σε μια συνέντευξή της στην Κική Σεγδίτσα, το 1969. Η σχέση τους κράτησε περίπου ένα χρόνο, ήταν πολύ ερωτευμένοι και έμεναν μαζί σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού. Εκείνος ήταν 35 ετών και η εκείνη  μόλις 22.Την εποχή του μεγάλου έρωτα τους έπαιξαν μαζί στην ταινία του Φίνου "Ξύπνα Βασίλη", στην οποία υποδύονταν τα αδέλφια. Η μεγάλη ντίβα είχε πει για τον Γιώργο Κωνσταντίνου: «Στον Γιώργο με τράβηξε ότι είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσωπικότητα, με πολλά και καλά αισθήματα. Ο Γιώργος είναι η πρώτη μου αγάπη. Είχα κάποια φλερτ με άλλους ανθρώπους που ήταν στην ζωή μου. Δεν θυμάμαι να έκανα συγκρίσεις αυτών των ανθρώπων με τον Γιώργο. Ίσως γιατί δεν αποτέλεσαν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Ίσως γιατί δεν τους ένοιωσα, δεν τους έζησα και δεν τους πόνεσα όσο τον Γιώργο. Ήταν ασήμαντα φλερτ».

ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ & ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ένας έρωτας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1970 και τελείωσε το καλοκαίρι του 1973. Μόλις 3 χρόνια κράτησε αλλά επειδή και τα δύο ονόματα ήταν top , απασχόλησε πολύ τον Τύπο της εποχής. Γνωρίστηκαν όταν έπαιζαν μαζί στο “Μαριχουάνα Στοπ”. Εκείνος ήταν ακόμη παντρεμένος με τη Στέλλα Στρατηγού. Έπαιξαν μαζί στο θέατρο στην ιστορική παράσταση «Εραστές του Ονείρου» του Γιάννη Δαλιανίδη στο θέατρο ΒΕΜΠΟ ενώ εκείνος της αφιέρωσε το σουξέ του «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά», το οποίο της τραγούδησε γονατιστός και της έστειλε ένα ολόκληρο φορτηγό λουλούδια έξω από την πόρτα του θεάτρου όπου έπαιζε. Άλλος ένας μεγάλος έρωτας…χωρίς αύριο!!!

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Η Άννα Βίσση και ο Γιώργος Νταλάρας υπήρξαν από τα πιο ερωτευμένα ζευγάρια της σόουμπιζ. Στο ξεκίνημά τους είχαν συνεργαστεί και ζούσαν έναν μεγάλο έρωτα που πολλοί έλεγαν ότι θα τους οδηγούσε στα σκαλιά της εκκλησίας. Μιλώντας στην εκπομπή «Τετ α τετ» του Τάσου Τρύφωνος από τη συχνότητα του ΡΙΚ 1, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, εξήγησε πως η σχέση τους ξεκίνησε με το που ήρθε στην Ελλάδα από την Κύπρο, σε ηλικία 17 ετών: «Δεν νομίζω ότι ο Νταλάρας με ήξερε σαν άνθρωπο», δηλώνει και τονίζει: «Δεν έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τη σχέση μου με τον Γιώργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ