Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Γιώργος Κατσαρός: 3 Κορίτσια από την Αμέρικα (1964) ανέκδοτο OST


Το 1964 ο Ντίμης Δαδήρας παρουσιάζει την καλοκαιρινή κωμωδία "3 Κορίτσια από την Αμέρικα". Πρωταγωνιστές η Γκιζέλα Ντάλι, ο Ανδρέας Μπάρκουλης και ο Βασίλης Αυλωνίτης. Πρόκειται για την 10η έγχρωμη ελληνική ταινία από καταβολής Ελληνικού κινηματογράφου.
Τη μουσική του φιλμ γράφει ο Γιώργος Κατσαρός, αναμφισβήτητα από τους πολυγραφέστερους συνθέτες του ελληνικού σινεμά. Ένας συνθέτης με καθαρά προσωπικό ύφος στις μουσικές του επενδύσεις. Ακούγοντας μερικά μέτρα από κάποιο μουσικό του κομμάτι πολύ εύκολα καταλαβαίνεις ότι είναι δικό του. Στο "3 Κορίτσια από την Αμέρικα" έχει γράψει δροσερές συνθέσεις αλλά και μελαγχολικά τραγούδια όπως το "Μόνο Φιλιά" που ερμηνεύει ο Ανδρέας Μπάρκουλης με τη συνοδεία των Αδελφών Μπρόγερ.
Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Γκιζέλα  Ντάλι υποδύεται για μια ακόμη φορά το σέξι θηλυκό και την κατεργάρα γυναίκα. Άλλωστε το τέλειο σώμα της μονοπωλούσε το ενδιαφέρον και οι αποκαλυπτικές σκηνές έκαναν τον ανδρικό πληθυσμό να μην μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της.
Η συνεργασία της με τον Ντίμη Δαδήρα ξεκίνησε το 1960 με την κωμωδία "Ραντεβού στη Βενετία", γύρισαν 7 ταινίες μαζί και τελικά η σχέση τους κατέληξε σε γάμο, ο οποίος όμως χρονικά δεν κράτησε πολύ.
Τα "3 Κορίτσια από την Αμέρικα" έκαναν πρεμιέρα στις 24 Φεβρουαρίου 1964 και έκοψαν μόλις 146.384 εισιτήρια στις αίθουσες πρώτης προβολής. Το κόστος της είχε φτάσει τα 2 εκ. δραχμές και η τεχνική επεξεργασία του έγχρωμου είχε γίνει στο Παρίσι και το στούντιο "Άλφα". Τα ζενερίκ της ταινίας ήταν σχεδιασμένα από τον σκιτσογράφο Αρχέλαο (κατά κόσμον Αρχέλαο Αντώναρο).
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΑΡΟ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ