Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Λίλη Παπαγιάννη (1935 - 2015)

Απίστευτα κομψή και γοητευτική η Λίλη Παπαγιάννη έσβησε στα 80 της χρόνια στις 12 Μαΐου 2015. Ιδιαίτερα αγαπητή στο κινηματογραφόφιλο κοινό από τους ρόλους της σε ταινίες του Ντίνου Δημόπουλου και του Γιάννη Δαλιανίδη υπήρξε μια σπουδαία ηθοποιός με παιδεία, ποιότητα και ταλέντο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε την υποκριτική στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης έχοντας για καθηγητή της το μετέπειτα σύζυγο της Ανδρέα Φιλιππίδη. Μαζί συγκρότησαν και θίασο στα χρόνια του 60 ενώ για πολλά χρόνια η Λίλη θα συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ. Στη δεκαετία του 80 για έξι περίπου χρόνια θα βρεθεί στη σκηνή του Εθνικού ενώ αξιοπρόσεκτες υπήρξαν οι εμφανίσεις της με το θίασο του Δημήτρη Ποταμίτη. Ο κινηματογράφος μπαίνει στη ζωή της με έναν μικρό ρόλο στην κωμωδία "Νταντά με το ζόρι"(1959) και θα ακολουθήσουν 4 ταινίες στη Φίνος Φιλμ("Το Ταξίδι", "Δεσποινίς Διευθυντής", "Η Χαρτοπαίχτρα" και "Μια τρελή, τρελή Οικογένεια"), η ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα "Η γυνή να φοβήται τον άνδρα" και ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην ιδιαίτερη ταινία "Εκδρομή"(1966) του Τάκη Κανελλόπουλου, που θα της χαρίσει το βραβείο γυναικείας ερμηνείας από τους κριτικούς του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μετά το θάνατο του συζύγου της το 1989 η Λίλη απομονώθηκε διακόπτοντας κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα, μέχρι το 2015 που ταξίδεψε για τη γειτονιά των Αγγέλων.
Με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στην ταινία "Εκδρομή"(1966).

Η Λίλη Παπαγιάννη, ο Νίκος Κούρκουλος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη δέχονται τις οδηγίες του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου στα γυρίσματα της ταινίας "Το Ταξίδι"(1962).

Με το Λάμπρο Κωνσταντάρα στη "Χαρτοπαίχτρα"(1964).

Με τον άνδρα της ζωής της τον Ανδρέα Φιλιππίδη, στο γάμο τους!!!

Από τα ελάχιστα εξώφυλλα που έκανε η Λίλη Παπαγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ