Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Σίγησε η βελούδινη φωνή των 60ς...Καλό Παράδεισο Ζωή Κουρούκλη...

Η βελούδινη φωνή των 60ς, η σπουδαία τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη έφυγε στα 81 της χρόνια μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Το κορίτσι που ανακάλυψε ο Μίμης Πλέσσας και με τα αμέτρητα δισκάκια 45 στροφών που ηχογράφησε στα χρόνια του 60 έγινε είδωλο και τα τραγούδια της έγιναν τεράστιες επιτυχίες διαχρονικές, αφού αγαπήθηκαν από πολλές γενιές Ελλήνων. Τραγούδησε τους πιο σημαντικούς συνθέτες ωστόσο στη συνείδηση του κοινού έχει κατοχυρωθεί ως ερμηνεύτρια του ελαφρού τραγουδιού. Με δεκάδες τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ εμφανίστηκε και στον ελληνικό κινηματογράφο. Μαζί με το Ντέμη Ρούσσο στην κωμωδία του Ορέστη Λάσκου "Φίφης ο Ακτύπητος", τραγούδησαν το "The Yepee ya ya song" του Κώστα Κλάβα ενώ στο κοινωνικό δράμα "Αμαρτωλά Νιάτα" ερμηνεύει μοναδικά την επιτυχία του Γιάννη Σπάρτακου "Τι Κρίμα Αγάπη μου".
Η  Ζωή Κουρούκλη γεννήθηκε το 1937. Μοναχοπαίδι έμαθε τέσσερις γλώσσες και χορό. Παιδί ακόμη ηχογραφεί τα πρώτα της τραγούδια και λίγο αργότερα μπαίνει στη Δραματική Σχολή του Μιχαηλίδη. Γίνεται η πρώτη τραγουδίστρια της Ελληνικής ραδιοφωνίας. Η προσφορά της τεράστια στον πολιτισμό καθώς τα τραγούδια της μίλησαν στις ψυχές όλων μας. Η ιδιαίτερη χροιά της φωνής της σε συνδυασμό με την ερμηνευτική της ικανότητα έδωσαν σπουδαία τραγούδια.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ