Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Μίμης Πλέσσας: Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο (1972) ανέκδοτο OST

Τη χειμερινή περίοδο 1970 - 71, στο Θέατρο Πάνθεον, το έργο που διαδέχεται το "Μαριχουάνα Στοπ" είναι το "Σεξ και πως να το αποκτήσετε", ένα ακόμη μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Το 1972 το έργο θα μεταφερθεί στην οθόνη από τη Φίνος Φιλμ με τίτλο "Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο". Ο Σταύρος Παράβας παίζει στην ταινία το ρόλο που στην παράσταση ερμήνευσε ο Γιώργος Πάντζας και η Τόνια Καζιάνη αντικατέστησε τη πρώτη διδάξασα Ζωή Λάσκαρη. Το ρόλο της Δέσποινας Στυλιανοπούλου στο φιλμ ερμήνευσε η Μάρθα Καραγιάννη και έτσι ο Δαλιανίδης πρόσθεσε επιπλέον χορευτικά. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου 1972 και έκοψε περίπου 160.000 εισιτήρια, αφού ο ελληνικός κινηματογράφος είχε αρχίσει πλέον να πέφτει σε λήθαργο λόγω της εμφάνισης της τηλεόρασης.
Τη μουσική στο φιλμ γράφει ο Μίμης Πλέσσας ενώ τα τραγούδια της ταινίας ερμηνεύουν ο Σταύρος Παράβας και ο ανερχόμενος τότε Φίλιππος Νικολάου. Ο τελευταίος ερμηνεύει τα: "Το Όνειρο", "Με βρήκε ο ήλιος" και "Πόρτα στο Γενάρη". Τραγούδια που έμειναν ανέκδοτα δισκογραφικά, όπως άλλωστε και το σάουντρακ της ταινίας.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ