Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Γιώργος Θεοδοσιάδης: Έλα να Γυμνωθούμε Ντάρλινγκ (1984) ανέκδοτο OST

Το 1980 μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία των ταινιών "Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο" του Νίκου Τζίμα και "Πονηρό Θηλυκό, Κατεργάρα Γυναίκα" του Κώστα Καραγιάννη, παρατηρείται μια κατακόρυφη αύξηση των εμπορικών ταινιών, οι οποίες έφεραν ξανά στο προσκήνιο παλιές δόξες του κινηματογράφου και κέρδισαν τη μάχη των εισιτηρίων. Αξιοσημείωτη είναι και η επανεμφάνιση του Γιάννη Δαλιανίδη μετά την απουσία 4 χρόνων, με την ταινία "Τα Τσακάλια", το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με θέμα τη νεολαία των 80ς. Δίπλα σε αυτά τα κοινωνικά δράματα (Τα Τσακάλια, Η Στροφή, Οι Επικίνδυνοι) ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης θα γυρίσει και μια σειρά από μουσικές κωμωδίες με βασικό πρωταγωνιστή τον ανερχόμενο τότε Στάθη Ψάλτη. Οι ταινίες αυτές θα γνωρίσουν μεγάλη εμπορική επιτυχία και μετά τον κύκλο τους στις σκοτεινές αίθουσες θα κάνουν μια δεύτερη καριέρα στα βίντεο κλαμπ.
Μια από αυτές τις κωμωδίες υπήρξε και το "Έλα να Γυμνωθούμε Ντάρλινγκ", που γύρισε ο Δαλιανίδης το καλοκαίρι του 1984 στην Ύδρα. Πρωταγωνιστούν ο Στάθης Ψάλτης, η Καίτη Φίνου, ο Σταμάτης Γαρδέλης, η Έφη Πίκουλα, η Ρένα Παγκράτη, ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, ο Κώστας Ευριπιώτης και από τους παλαιότερους ο Σπύρος Καλογήρου, η Δήμητρα Σερεμέτη, ο Τώνης Γιακωβάκης και άλλοι. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου 1984 και κόβει 203.654 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής.
Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Στάθης Ψάλτης και Ρένα Παγκράτη.
Τη μουσική και τα τραγούδια γράφει ο Γιώργος Θεοδοσιάδης, αγαπημένος φίλος και συνεργάτης του Δαλιανίδη. Η συνεργασία τους προέκυψε στα χρόνια του 80 καθώς ο συνθέτης έντυσε με τις μελωδίες του, ταινίες του Γιάννη, κωμωδίες και δράματα αλλά και τις τηλεοπτικές σειρές "Τα Λιονταράκια του κυρ Ηλία" και "Οδός Ανθέων". Το σάουντρακ του "Έλα να Γυμνωθούμε Ντάρλινγκ" δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά οπότε και το ανέκδοτο υλικό που σας παραθέτω το άντλησα από το dvd της ταινίας.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ