Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Στη Σκιά της...Μέμας Σταθοπούλου!!!

Μια από τις ωραιότερες κυρίες του Ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε η Μέμα Σταθοπούλου. Το όμορφο αυτό κορίτσι στις αρχές της δεκαετίας του 70 είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση και είχε δηλώσει ότι αποσύρεται από το χώρο του θεάματος βάζοντας ως προτεραιότητα την οικογένεια της. Σε άλλο σημείο των δηλώσεων της τότε είχε υποστηρίξει ότι η υποκριτική και το θέατρο από τέχνη κοντεύει να εξελιχθεί σε επίδειξη για ωραία πόδια. (Άραγε τι θα έλεγε αν ζούσε σήμερα και έβλεπε την απόλυτη κατάντια του χώρου που με τόση πίστη και αφοσίωση υπηρέτησε για μια δεκαετία περίπου;)
Η Μέμα Σταθοπούλου γεννήθηκε ως Δήμητρα, το 1942 στην Πάτρα. Στα νεανικά της χρόνια υπήρξε αθλήτρια στίβου της Παναχαϊκής και διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος. Το 1964 μπαίνει στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο με τις ταινίες: "Άπονη Ζωή" και στη "Σκιά μιας άλλης".
Μέχρι και το 1974 εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες με πιο αξιόλογες το "Οι Σφαίρες δε γυρίζουν πίσω"(1967), "Ένας Μάγκας στα Σαλόνια"(1969) και "Κάθε Ναυάγιο και μια Κόλαση"(1971).
Σπύρος Καλογήρου και Μέμα Σταθοπούλου στην ταινία του Νίκου Φώσκολου "Οι Σφαίρες δε γυρίζουν πίσω" (1967)

Οι φωτογραφίες της κόσμησαν όλα σχεδόν τα έντυπα της εποχής ενώ έντονα είχε απασχολήσει τον τύπο η σχέση της με τον ηθοποιό και σεναριογράφο Θάνο Λειβαδίτη.
Με το Θάνο Λειβαδίτη
Το 1975 παντρεύεται με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μαρούση, με τον οποίο απέκτησε δυο παιδιά. Τον Κωνσταντίνο και την Ελένη. Η κόρη της σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2005, έξι χρόνια μετά το θάνατο της Μέμας. Η Μέμα Σταθοπούλου πάλεψε τα τελευταία της χρόνια με τον καρκίνο γενναία. Έφυγε από τη ζωή στις 17 Οκτωβρίου 1999 αφήνοντας πίσω της σε κάποια καρέ ταινιών τη γοητεία, το ταλέντο και το ήθος της.

1 σχόλιο:

Ελλήνων Επαναστατών είπε...

Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ...ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ..!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ