Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Γιώργος Κατσαρός: Το Κάθαρμα (1963) ανέκδοτο OST

Με εξασφαλισμένη την επιτυχία της βγήκε στις σκοτεινές αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου 1963, το κοινωνικό δράμα του Κώστα Ανδρίτσου "Το Κάθαρμα". Από τα καλύτερα σενάρια του Νίκου Φώσκολου, με γοργό ρυθμό και καθαρή φωτογραφία ερμηνεύεται μοναδικά από θρυλικά ονόματα της εγχώριας κινηματογραφίας. Η Μάρω Κοντού, ο Γιώργος Φούντας, ο Στέφανος Στρατηγός, ο Παύλος Λιάρος, ο Νίκος Τσαχιρίδης και η Ρένα Χρηστάκη αποτελούν το βασικό καστ του φιλμ. Το στόρι της ταινίας εξελίσσεται στο σκληρό και ανελέητο κόσμο της Τρούμπας με κεντρική ηρωίδα τη Μαρκησία. Μια τραγουδίστρια  σε καμπαρέ η οποία βρίσκει τον ιδεώδη άντρα στο πρόσωπο ενός ναυτικού. Λίγο πριν το φινάλε γίνεται η φοβερή αποκάλυψη. Ο αγαπημένος της δεν είναι παρά ένας προαγωγός που μπήκε στη ζωή της για να την εκμεταλλευτεί. Μπροστά στην τραγική αποκάλυψη η Μαρκησία το σκοτώνει χωρίς κανέναν δισταγμό.
Γιώργος Φούντας & Μάρω Κοντού
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι πλάνα του φιλμ γυρίστηκαν στο Καμπαρέ της Τρούμπας, "45 Γιάννηδες", στην Οδό 2ας Μεραρχίας, το οποίο βέβαια σήμερα δεν υπάρχει καθώς όλη η συγκεκριμένη οδός φιλοξενεί πλέον ναυτιλιακές εταιρείες, επιχειρήσεις και τράπεζες.
Το σάουντρακ της ταινίας δεν κυκλοφόρησε ποτέ, παρότι φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Γιώργου Κατσαρού. Η Μάρω Κοντού τραγουδά το "Σ΄αυτό το δρόμο" (στη σκηνή του τραγουδιού τη συνοδεύει ο Κατσαρός με το σαξόφωνο του), ο Πάνος Γαβαλός και η Ρία Κούρτη το "Κάθε Λιμάνι και Καημός" ενώ ακούγεται ως ορχηστρικό ο "Μαθιός" των Κατσαρού και Παπαδόπουλου, γνωστό στη δισκογραφία από τον Πρόδρομο Τσαουσάκη. 
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ