Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

"Ο Ονειροπαρμένος" - Τηλεοπτικό σάουντρακ

Το 1973 ξεκινάει στην ΥΕΝΕΔ η σειρά του Κώστα Πρετεντέρη "Ο Ονειροπαρμένος" με τον Κώστα Βουτσά, ο οποίος πραγματοποιεί και την πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση κρατώντας παράλληλα και την ιδιότητα του σκηνοθέτη. Η επιτυχία της σειράς ήταν τεράστια χάρη στον Κώστα Βουτσά, που την εποχή εκείνη γυρίζει και τις τελευταίες - όχι και τόσο πετυχημένες ταινίες του στη Φίνος Φιλμ. Δίπλα του εμφανίζονται οι Μαίρη Μεταξά, Νίκος Παπαναστασίου, Ρένα Βενιέρη, Ζωή Φυτούση, Γιώργος Βελέντζας, Μιχάλης Δεσύλλας, Τζένη Ζαχαροπούλου και άλλοι. 
Η σειρά τόσο κατά την πρεμιέρα της όσο και καθόλη τη διάρκεια της προβολής της συνάντησε πολλά προβλήματα από το δικτατορικό καθεστώς καθώς ο σπουδαίος ηθοποιός μας Κώστας Βουτσάς αποτελούσε τότε μέρος της μαύρης λίστας των ανθρώπων της χούντας. Οι τίτλοι τέλους της σειράς έπεσαν στις 14 Οκτωβρίου 1975. Λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησε το νέο σίριαλ της ΥΕΝΕΔ "Ο Άνθρωπος μας", με τους ίδιους συντελεστές, που όμως άφησε αδιάφορο το κοινό. 

Μέσα στο πλαίσιο της μεγάλης επιτυχίας που είχε η σειρά "Ο Ονειροπαρμένος", ο Κώστας Βουτσάς ηχογράφησε ένα δίσκο με εύθυμα και κωμικά τραγούδια (μουσικά σκετς ουσιαστικά), γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η φωνή του δεν έκανε για τούτη τη δουλειά – εξ ου και ο τίτλος «Ένας ονειροπαρμένος τραγουδιστής». Ωστόσο σχεδόν αμέσως με την ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ (Μάιος 1975), άρχισαν και οι δικαστικές περιπέτειες. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος έγινε έξαλλος από το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε το τραγούδι του «Τούμπου-τούμπου ζα» χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και κατέθεσε αγωγή εναντίον της MINOS, εκφράζοντας παράλληλα και την αγανάκτησή του για το ότι «ο κ. Βουτσάς διακωμωδεί και φαλτσάρει το τραγούδι μου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην προσφυγή του στη δικαιοσύνη.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ