Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Κάσσυ Τζάνετ (1938 - 2016)


Το πραγματικό της όνομα ήταν Κασσιανή Τζανετάκου. Γεννημένη στα Μανιάτικα του Πειραιά, ήταν η νεότερη από τον αδερφό της, τον Αλέκο, μετέπειτα γνωστό κωμικό του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1937. Η Κάσσυ έκανε καριέρα στο τραγούδι αλλά και στον κινηματογράφο. Μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά στην Αγία Σοφία, με ασβεστωμένες μάντρες, γιομάτες γεράνια και κάθε που σουρούπωνε μοσχοβόλαγε το αγιόκλημα και το γιασεμί! Ήταν μια πολυμελής φτωχή οικογένεια με πέντε παιδιά  και μία αγία μάνα που αγωνιζότανε κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά για να τους αναθρέψει. Ο πατέρας τους Μανιάτης, δίμετρος, με δυο τεράστια καταγάλανα μάτια, "πιστολάς" και περήφανος με εξέχουσα θέση, ήταν δασονόμος. Έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του πέντα ορφανά τα οποία και βρήκαν τον δρόμο τους στη ζωή με τους τρεις από αυτούς να ακολουθούν το χώρο του θεάτρου.
Η Κασσούλα (έτσι την αποκαλούσε η οικογένεια της) έκανε μια λαμπρή καριέρα στις πίστες της Ελλάδας και του εξωτερικού αφήνοντας τα δικά της σημάδια στον χώρο της τέχνης. Η πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση ήταν στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου  «Ο Δράκος», το 1956. Το 1969 κάνει την καλύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση στην μουσική κωμωδία «Ο Γόης» της Φίνος Φιλμ  όπου και ερμηνεύει το τραγουδιστικό σουξέ «Εφόρεσα το μίνι μου" σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και με τους στίχους του Γιάννη Δαλιανίδη.
Με τον Κώστα Βουτσά στην κλασική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη "Ο Γόης"
 Η Κάσσυ λάτρευε τον αδελφό της, γνωστό κωμικό Αλέκο Τζανετάκο και ήταν εκείνη που του συμπαραστάθηκε στα τέσσερα χρόνια της ασθένειάς του μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Μπακρατσά.
Παρά την έντονη παρουσία της στον χώρο του θεάματος η Κάσσυ Τζάνετ δεν απασχόλησε ποτέ τον  τύπο με την προσωπική της ζωή…Έφυγε από τη ζωή το πρωί της  Δευτέρας της  22ας Αυγούστου 2016, αθόρυβα, έτσι όπως έζησε προτιμώντας τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν μόνο πάνω στην πίστα όπου τραγουδούσε.

Με τα αδέλφια της, τη Νινή Τζάνετ και τον Αλέκο Τζανετάκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ