Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Γιάννης Μαρκόπουλος: Κατηγορώ τους Ανθρώπους (1966) ανέκδοτο OST

Ένας εισαγγελέας, άτεγκτος υπερασπιστής του νόμου, εξανθρωπίζεται όταν αποκαλύπτει ότι στο έγκλημα, στη δίκη του οποίου είναι κατήγορος, ενέχεται και η γυναίκα του. Αυτό είναι το βασικό στόρι της ταινίας "Κατηγορώ τους Ανθρώπους", γραμμένο από το μάστορα του είδους Νίκο Φώσκολο. Η σκηνοθεσία είναι του επίσης σπουδαίου Ντίνου Δημόπουλου. Ο Νίκος Κούρκουλος διαμορφώνει με την ταινία αυτή το κινηματογραφικό του προφίλ και καθιερώνεται ως μεγάλος σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Θα ακολουθήσει την ίδια χρονιά το "Κοινωνία Ώρα Μηδέν" με τους ίδιους συντελεστές. Δίπλα του ξεχωρίζουν η Τζένη Ρουσσέα, ο Γιάννης Βόγλης, ο Μάνος Κατράκης, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Σπύρος Καλογήρου και η Φλωρέττα Ζάννα. Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν "Γυναίκες με Παρελθόν", μάλιστα υπήρξε και προ διαφήμιση του φιλμ σε διάφορα έντυπα της εποχής, με τον πρώτο τίτλο. Ο τίτλος άλλαξε μετά από επιθυμία του Φίνου.
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 21 Μαρτίου 1966 και εισπρακτικά ήταν ένας θρίαμβος. 536.375 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ένας υπέρ ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης. Και η Βίκυ Μοσχολιού, κουβαλώντας το θρίαμβο του τραγουδιού "Χάθηκε το Φεγγάρι"(από την ταινία "Λόλα"), ερμηνεύει με τη βελούδινη φωνή της το "Πέρα Από τη Θάλασσα". Το σάουντρακ της ταινίας δεν εκδόθηκε ποτέ ως αυτόνομο έργο του συνθέτη. Σας το παρουσιάζω για πρώτη φορά...
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ