Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Francesco De Masi & Alessandro Alessandroni: Έρωτας δίχως Σύνορα (1969) OST

Το φιλμ "Έρωτας δίχως σύνορα" γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1969 από τον Ερρίκο Ανδρέου για λογαριασμό του κινηματογραφικού οργανισμού Καραγιάννης - Καρατζόπουλος (συμπαραγωγή με τον Τζέιμς Πάρις). Η ταινία στόχευε στη διεθνή αγορά, κυρίως την Ιταλική, όπου και προβλήθηκε με τον ιδιαίτερο τίτλο "Lesbo". Στην Ελλάδα ο "Έρωτας δίχως σύνορα" ανήκει στις λεγόμενες ερωτικές ταινίες που τη χρονική περίοδο 1967 - 1979 γυρίστηκαν αρκετές και προβλήθηκαν οι περισσότερες στο εξωτερικό με διαφορετικό τίτλο, αλλαγμένα τα ονόματα των ηθοποιών καθώς επίσης και με επιπλέον ερωτικές σκηνές, που σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζαν το σκληρό πορνό. Το σενάριο στην ταινία "Έρωτας δίχως σύνορα" ανήκει στο λογοτέχνη Πάνο Κοντέλη, και παρουσιάζει την ιστορία ενός πλούσιου συγγραφέα, ο οποίος μη μπορώντας να ικανοποιήσει σεξουαλικά τη γυναίκα του "προσλαμβάνει" έναν άλλο άνδρα για το σκοπό αυτό. Πρωταγωνιστούν ο Κώστας Πρέκας, η Γκιζέλα Ντάλι, ο Γιάννης Βόγλης, η Κάρλα Ρομανέλι, ο Στηβ Τέντ και η Μις Ελλάς 1968,  Λια Μάλτα. Η πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες γίνεται στις 19 Ιανουαρίου 1970 και μάλλον αφήνει αδιάφορο το κοινό αφού συγκεντρώνει μόλις 172.378 θεατές στις αίθουσες Α΄προβολής. Στην Ιταλία λίγο πριν βγει στις αίθουσες οι θεατές το παρακολουθούν με τη μορφή σινερομάντσου στο περιοδικό "CineSex".
Μουσικά το φιλμ, στην ελληνική του έκδοση ντύθηκε με τις μελωδίες του Μάσιμο Ντι Λέο. Το σάουντρακ δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελληνική αγορά αλλά μόνο στην Ιταλική όπου και επίσημα η μουσική ανήκει στους Francesco De Masi & Alessandro Alessandroni. Με ένα δικό μου εξώφυλλο σας παρουσιάζω τραγούδια και μουσικές γέφυρες της ταινίας, από μια εποχή που στον ελληνικό κινηματογράφο κυριαρχούσε ο ερωτισμός, το πάθος και το...σεξ!!!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ