Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Βασίλης Δημητρίου - Στέφανος Ληναίος: Δέκα Χρόνια Μαζί (Θεατρικές Ηχογραφήσεις)

Από τους κορυφαίους ηθοποιούς του θεάτρου μας, ο Στέφανος Ληναίος αποτελεί πραγματική ευλογία για την καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Μαζί με την Έλλη Φωτίου, ζευγάρι στη ζωή αλλά και στη σκηνή πρόσφεραν άρτιες παραστάσεις στο κοινό.  Στον κινηματογράφο έπαιξαν μαζί μόνο σε μια ταινία, το "Μιας Πεντάρας Νιάτα", μια απολαυστική κωμωδία αρκετή για να τους επιβάλει στη συνείδηση των θεατών και ως κινηματογραφικό ζευγάρι.
Στο σπάνιο αυτό δίσκο με το χαρακτηριστικό τίτλο "Δέκα Χρόνια Μαζί", έχουν συγκεντρωθεί ορχηστρικά θέματα και τραγούδια από τις παραστάσεις του Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου (ιδρυτής του οποίου ήταν ο Στέφανος Ληναίος). Μουσικά το δίσκο υπογράφει ο σπουδαίος Βασίλης Δημητρίου, ο οποίος συνεργάστηκε πολύ στενά με το θεατρικό ζευγάρι τη χρονική περίοδο 1972 - 1981. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι δυο πρωταγωνιστές, ο Χρήστος Δακτυλίδης, ο Σταύρος Ξενίδης, η Έρση Μαλικέντζου, η Μελίνα Μπριάνα και ο Νίκος Γεωργής.
Οι παραστάσεις από τις οποίες προέρχονται οι ηχογραφήσεις είναι: "Ο Διάσημος 702"(1972), "Οι Κλειδοκράτορες"(1973), "Οι Ρόζεμπεργκ"(1974), "Ένα Τυχαίο Ατύχημα"(1978) και τα "Ανθρωπάκια"(1981).

Τα Τραγούδια του δίσκου:

1.Η μπαλάντα του Καρυλ Τσεσμαν - Έρση Μαλικένζου
2.Κυρ - Δάσκαλε - Χρήστος Δακτυλίδης
3.Το Κορίτσι με τα Γαλάζια - Ορχηστρικό
4.Θα σε περιμένω - Μελίνα Μπριάνα
5.Έλα κι εσύ μαζί μας - Χορωδία
6.Το Τραγούδι της Νύχτας - Ορχηστρικό
7.Στο Γάμο της Λίνας - Ορχηστρικό
8.Τι περιμένεις Δεσποινίς - Νίκος Γεωργής & Μελίνα Μπριάνα
9.Θα σε περιμένω - Ορχηστρικό
10.Σαν θα πεθάνουμε - Μελίνα Μπριάνα
11.Ξέρω ένα Ανθρωπάκι - Στέφανος Ληναίος
12.Μ΄αυτήν τη βαλιτσούλα - Στέφανος Ληναίος, Έλλη Φωτίου & Χορωδία
13.Τα Παιδιά - Στέφανος Ληναίος, Έλλη Φωτίου, Σταύρος Ξενίδης & Χορωδία
14.Βαλς - Ορχηστρικό
15.11/8 - Ορχηστρικό
16.Το Παράπονο του Αγκοστινο - Ορχηστρικό
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ