Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Δώρα Μόραλη: Το Μουσικό μου άλμπουμ

Η Δώρα Μόραλη υπήρξε μια νεοκυματική τραγουδίστρια. Με μια απίστευτα αισθαντική φωνή, μόλις το 1969 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, όπου με τη συνοδεία της κιθάρας του Βασίλη Τενίδη ερμηνεύει μοναδικά 12 τραγούδια γνωστά στο κοινό από άλλους ερμηνευτές. Ανάμεσα τους, το "Όλα δικά σου" και το "Μια φορά μονάχα φτάνει", μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες του Γιάννη Πουλόπουλου. Στις εκτελέσεις της Μόραλη διακρίνει κανείς μια αφάνταστη ευαισθησία, ένα νέο ξεχωριστό τρόπο ερμηνείας μια διαφάνεια και δικαίωση του στίχου. Μέσα από τη ζεστή και απαλή φωνή της ο στίχος παίρνει ζωή και φυσικά ο συγκεκριμένος δίσκος αποτελεί κόσμημα της ελληνικής δισκογραφίας.
Το συγκεκριμένο άλμπουμ ωστόσο δεν επανεκδόθηκε ποτέ, ούτε καν σε cd. Στερώντας από τις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τη Δώρα Μόραλη. Σας παραθέτω ολόκληρο το δίσκο ως μια γλυκιά ανάμνηση μιας εποχής που μπορεί να πέρασε αλλά που ευτυχώς δε χάθηκε, αφού κατά καιρούς κάποιοι νοσταλγοί σαν εμένα και σαν εσάς τη ξαναφέρνουν  στην επιφάνεια.

Τα Τραγούδια του δίσκου:

1.Όλα δικά σου
2.Πες του τον καρτερώ
3.Μια φορά θυμάμαι
4.Να διώξω τα σύννεφα
5.Τις άδειες νύχτες
6. Άσπρα Καράβια
7.Τούτο το πρωί
8.Παράπονο
9.Λόγια Αγάπης
10.Πέτρινο χαμόγελο
11.Μια φορά μονάχα φτάνει
12.Μικρό Παιδί
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ