Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Μαίρη Βιδάλη: Μια Θεατρίνα που παίζει με πάθος , συνέπεια και σεμνότητα!!!

Σπουδαία Θεατρίνα με ένα απίστευτο βιογραφικό, η Μαίρη Βιδάλη, καλλιτέχνης σοβαρή, υπεύθυνη και συγκροτημένη, έδωσε ερμηνείες ανεπανάληπτες στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Προσωπικά την πρωτοείδα στη θρυλική ταινία των Νίκου Φώσκολου και Τάκη Βουγιουκλάκη "17 Σφαίρες για έναν Άγγελο"(1981). Λίγο αργότερα τη συνάντησα στη μικρή οθόνη στο σίριαλ "Οι Τραγουδιστάδες της Λευτεριάς". Η χαρακτηριστική φωνή της αλλά και το υποκριτικό της ταλέντο με έκαναν να αρχίσω να ψάχνω ότι είχε σχέση μαζί της. Χρόνια αργότερα όταν δούλευα στην τηλεόραση συναντηθήκαμε και της πήρα μια συνέντευξη μέσα από την οποία κατάλαβα πόσο σπουδαία είναι  όχι μόνο ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος.
Η Μαίρη Βιδάλη γεννήθηκε στις 1 Αυγούστου στην Αθήνα. Η καταγωγή του πατέρα της ήταν από την Τήνο και της μητέρας της από την Πόλη και το Αϊβαλί. Θεωρούσε πρότυπο της αλλά και πνευματική της μητέρα την κορυφαία ηθοποιό μας Αλεξάνδρα Λαδικού. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη αλλά και στο οικονομικό τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μπήκε στο χώρο του θεάματος κατακτώντας τον τίτλο της Μις Μάγια στα Καλλιστεία του 1976. Στο θεατρικό σανίδι ανέβηκε το 1977 όταν ο θεατράνθρωπος Σπύρος Ευαγγελάτος της έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση "Η Γυναίκα Στοιχειό" του Καλντερόν, δίπλα στη Σμαρούλα Γιούλη. Στην τηλεόραση τη βλέπουμε στη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου "Αφροδίτη". Η συμμετοχή της σε ταινίες στα χρόνια του 80 θα της δώσουν τρομακτική δημοτικότητα με τις φωτογραφίες της να κοσμούν τα εξώφυλλα των περιοδικών της εποχής.


Μερικές από τις ταινίες στις οποίες συμμετέχει είναι:"Η Βαλίτσα του Παπά"(1978), "Τζακ ο Καβαλάρης"(1979),"Οι Φανταρίνες"(1979) και "Ο Κώτσος και οι Εξωγήινοι"(1980). Το 1981 στην βιογραφική ταινία "17 Σφαίρες για έναν Άγγελο" ερμηνεύει την ηρωίδα της Αντίστασης Ηρώ Κωνσταντοπούλου. Η συνεργασία της με το Νίκο Φώσκολο θα συνεχιστεί και στη μικρή οθόνη όταν η Μαίρη θα εμφανιστεί στο καθημερινό σίριαλ "Καλημέρα Ζωή".
Από τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας "17 Σφαίρες για έναν Άγγελο"


Θεατρικά η Μαίρη Βιδάλη μεγαλούργησε στις σκηνές των μεγαλύτερων Αθηναϊκών θεάτρων, στο Εθνικό αλλά και στις λεγόμενες ποιοτικές σκηνές. Για την προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό έχει τιμηθεί από Δήμους, συλλόγους και το Φεστιβάλ της Πάτρας. Φυσικά η πορεία της στο θέατρο δε σταματά καθώς η αγάπη της για την υποκριτική την φέρνει πάντα μπροστά σε έναν νέο διαφορετικό ρόλο.  Πέρα όμως από την υποκριτική έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς αλλά και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής.
Χαμηλών τόνων ηθοποιός που δεν αγαπά ιδιαίτερα τις δημόσιες εμφανίσεις, έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: "Μέρες Σιωπής"(1974), "Μαγεμένος Δρόμος"(1981), "Video μνήμες"(1994) και "Πληρωμένος Ίκαρος"(2018).
Από τη συνάντηση μου με τη κυρία Μαίρη Βιδάλη, μπροστά σε μια τηλεοπτική κάμερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ