Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Γιώργος Χατζηνάσιος: Ένα Γελαστό Απόγευμα (1979) OST

Στις 3 Δεκεμβρίου 1979 βγαίνει στις σκοτεινές αίθουσες η ταινία του Ανδρέα Θωμόπουλου "Ένα Γελαστό Απόγευμα". Βασισμένη στο βιβλίο του Φρέντυ Γερμανού, είχε παιχτεί αρχικά σε ραδιοφωνική θεατρική μορφή με πρωταγωνιστές την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο. Πρόκειται για μια νουβέλα με υπαρκτά πρόσωπα, εμπνευσμένη από μια προσωπική εμπειρία του ίδιου του συγγραφέα. Ένα απόγευμα συνάντησε στο αεροδρόμιο έναν παλιό φίλο κι έζησε, με αφορμή την καθυστέρηση μιας πτήσης, ένα κρίσιμο απόγευμα της ζωής του. Πρωταγωνιστούν στην ταινία ο Νίκος Κούρκουλος,(ο οποίος ξεφεύγει από τον κινηματογραφικό του μύθο, αφού εδώ είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που ωστόσο κρύβει πολλές σκοτεινές πλευρές, ευαισθησίες αλλά και παιδικά τραύματα) η Μπέτυ Λιβανού, ο Χρήστος Τσάγκας, η Χρυσούλα Διαβάτη, ο Ορφέας Ζάχος, ο Βασίλης Ανδρεόπουλος, η Ελένη Φιλίνη, ο Μιχάλης Μόσιος, ο Μιχάλης Δεσύλλας, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και η Δήμητρα Νομικού. Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στην εταιρεία "Γκρέκα Φιλμ" του Μιχάλη Λεφάκη. Μια εταιρεία που κράτησε ζωντανή την παραγωγή ελληνικών ψυχαγωγικών  ταινιών, από το τέλος της Φίνος Φιλμ(1977) μέχρι το 1985. Εκείνο που ίσως να κουράζει το θεατή του συγκεκριμένου φιλμ είναι τα συνεχόμενα φλας μπακ στο παρελθόν, απαραίτητα όμως ώστε να μην χάσει την επαφή του με τα γεγονότα.
Τη μουσική γράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος και τα τραγούδια του φιλμ ερμηνεύει η Δήμητρα Γαλάνη. Το 1994 από την RCA κυκλοφορεί το σάουντρακ, σε περιορισμένα αντίτυπα και από τότε δεν έχει επανεκδοθεί ποτέ. Εισπρακτικά το "Ένα Γελαστό Απόγευμα" συγκέντρωσε 136.170 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ