Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Barbara Bouchet: Η πανέμορφη πρωταγωνίστρια της ταινίας "Το Αγκίστρι"...

Στις 19 Ιανουαρίου 1976 κάνει πρεμιέρα στις Αθηναϊκές αίθουσες η κοσμοπολίτικη περιπέτεια του Ερρίκου Ανδρέου "Το Αγκίστρι", βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κλέαρχου Κονιτσιώτη. Ένα καλοσκηνοθετημένο θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Barbara Bouchet. Μια ηθοποιό που στη δεκαετία του 70, υπήρξε από τις εμπορικότερες σταρ του Ιταλικού κινηματογράφου, πολύ δημοφιλή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι πολλές τολμηρές της εμφανίσεις μπροστά στον κινηματογραφικό φακό την κάνουν ιδιαίτερα περιζήτητη. Έτσι το καλοκαίρι του 1975 ο παραγωγός Κλέαρχος Κονιτσιώτης τη φέρνει στην Ελλάδα και της δίνει το πρώτο γυναικείο ρόλο στη νέα του ταινία "Το Αγκίστρι". Μια ταινία που στόχευε και στη διεθνή αγορά, και παρά τη συμβατική πλοκή του κάνει καριέρα και στο εξωτερικό με τον τίτλο "The Hook".
Ποια ήταν όμως αυτή η γοητευτική ηθοποιός που τότε είχε αναστατώσει όλη την Ευρώπη;
Η Barbara γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1944 στο Ράιχενμπεργκ του Σουντέτενλαντ, μια περιοχή στη Δυτική Τσεχοσλαβακία που τότε βρισκόταν υπό Γερμανική κυριαρχία. Με το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η οικογένεια της μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο προσφύγων που είχαν δημιουργήσει οι Αμερικανοί. Λίγο αργότερα η Barbara βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο και σε ηλικία μόλις 15 ετών θα κερδίσει σε διαγωνισμό ομορφιάς. Τα καταγάλανα μάτια της και τα καλλίγραμμα πόδια της θα γοητεύσουν πολλούς και σύντομα θα ξεκινήσει καριέρα ως μοντέλο, θα φωτογραφηθεί για το Play Boy και θα κάνει πολλά τηλεοπτικά σποτάκια. Το 1967 θα παίξει στο χολιγουντιανό φιλμ Casino Royale και θα ακολουθήσει μια γκεστ εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά της αμερικάνικης τηλεόρασης "Σταρ Τρεκ". Η καθιέρωση θα ρθει στα χρόνια του 70 όταν η Barbara θα μετακομίσει στην Ιταλία και εκεί παραγωγοί και σκηνοθέτες της δίνουν ρόλους μοιραίας γυναίκας σε σεξοκωμωδίες και θρίλερ.

Το 1975 και ενώ είναι πλέον πρώτο όνομα η Barbara δέχεται την πρόταση του Κονιτσιώτη να ερμηνεύσει την Ηρώ Μαρά στο "Αγκίστρι". Έναν ρόλο που αρνήθηκαν πολλές ηθοποιοί της χώρας μας καθώς δεν έδειχναν πρόθυμες να παίξουν σε γυμνές σκηνές. Το Ελληνικό κοινό των χρόνων εκείνων δεν ήταν συνηθισμένο σε τολμηρά κινηματογραφικά σενάρια και συχνά μπέρδευε το αισθησιακό με το απαγορευμένο θέαμα. Η ταινία γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1975 με φόντο τη θάλασσα του Σαρωνικού και η Barbara εμφανίζεται σε πολλές σκηνές γυμνή (κάτι που απαιτεί το σενάριο).
Με τον ηθοποιό Μπομπ Μπέλινγκ στο "Αγκίστρι", που υποδύεται τον εραστή της...

Στα χρόνια που ακολουθούν η Barbara θα αποσυρθεί από τον κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια γράφει βιβλία με συμβουλές ομορφιάς και διατροφής. Από το γάμο της με τον παραγωγό Λουίτζι Μποργκέζε απέκτησε δυο γιους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ