Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Τζούλια Παππά - Κιμονο: Το Κορίτσι "λάστιχο"...

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στα χρόνια του 60 με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Τζούλια Κιμονο, πραγματοποιώντας εμφανίσεις στο εξωτερικό ως χορεύτρια σε θέατρα, καζίνο και night club. Οι λάτρεις του ελληνικού κινηματογράφου θα τη θυμούνται ως μια από τις κόρες του Βασίλη Αυλωνίτη στην έγχρωμη κωμωδία "Τρία Κορίτσια από την Αμέρικα" ενώ οι πλέον παρατηρητικοί θα την έχουν προσέξει στο υπέροχο χορευτικό της μαζί με τους Γιάννη Φλερύ και Γιώργο Ρούσση στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια"(1967).
Η Τζούλια πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις 3 ετών. Μαζί με τον πατέρα της Κώστα και τον αδελφό της Νίκο Παππά υπήρξαν η καλύτερη χορευτική και ακροβατική ατραξιόν στην χώρα μας. Οι εμφανίσεις τους σε οπερέτες, επιθεωρήσεις και βαριετέ αφήνουν εποχή και πολύ σύντομα η Τζούλια ξεκινά σόλο καριέρα ως ηθοποιός και χορεύτρια με εμφανίσεις και στον κινηματογράφο. Με ένα απίστευτο κορμί μαγεύει το κοινό, πολλοί την αποκαλούν το κορίτσι "λάστιχο".
Η Τζούλια Παππά έφυγε από τη ζωή στις 16 Ιανουαρίου 2017. Ο κινηματογράφος την έχει περάσει στην αθανασία έστω και με τις λίγες εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη.
Με τις Γκιζέλα Ντάλι και Μαρί Πανταζή στην καλοκαιρινή κωμωδία "Τρία Κορίτσια από την Αμέρικα"(1964)

Με το Γιάννη Φλερύ σ΄ένα από τα καλύτερα χορευτικά του ελληνικού κινηματογράφου στην κωμωδία "Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια"(1967)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ