Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Γιάννης Σπανός - Vous Intéressez-Vous A La Chose (1974) OST

"Vous Intéressez-Vous A La Chose" είναι ο τίτλος της γαλλικής ταινίας που το 1974 ο δικός μας Γιάννης Σπανός τη "ντύνει" με τις μελωδίες του. Η Lydia Verkine ερμηνεύει το "L΄Autre Moi Meme" που την εποχή εκείνη κυκλοφορεί σε δισκάκι 45 στροφών με ένα άκρως ερωτικό ορχηστρικό κομμάτι στη δεύτερη πλευρά. Ο Γιάννης Σπανός έζησε πολλά χρόνια στη Γαλλική πρωτεύουσα. Η παραμονή του στο Παρίσι (για περίπου 15 χρόνια) υπήρξε για τον ίδιο ένα τεράστιο κεφάλαιο και μάλιστα όταν το ρωτούσαν μήπως ήταν Γάλλος στη προηγούμενη ζωή του απαντούσε με γέλια: "Σίγουρα, γιατί προσαρμόστηκα αμέσως. Έπαιζα πιάνο σε μπουάτ ως ακομπανιατέρ, και μάλιστα τότε το γαλλικό τραγούδι, το ποιητικό και ποιοτικό, ήταν δύσκολο".
Ιδιαίτερα παραγωγικός στο Παρίσι ως Yani Spanos, συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα του γαλλικού τραγουδιού αλλά και με τις δικές μας Γιοβάννα και Σούλα Μπιρμπίλη, οι οποίες ερμήνευσαν τραγούδια του στα γαλλικά ελπίζοντας στη διεθνή καταξίωση. Παράλληλα στη γαλλική και βελγική δισκογραφία κυκλοφορούν ορχηστρικοί δίσκοι του συνθέτη ενώ μέσα σε όλα αυτά γράφει μουσική και τραγούδια για το γαλλικό κινηματογράφο.
Το τραγούδι του "L΄Autre Moi Meme" κυκλοφόρησε και στη χώρα μας με ελληνικούς στίχους του Πυθαγόρα, με τον τίτλο "Ήρθε ένας φίλος", σε δυο διαφορετικές εκτελέσεις, από την Αλέκα Κανελλίδου και τη Μαρινέλλα.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ