Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Η Μάγια Μελάγια τραγουδά Γιώργο Μουζάκη (ανέκδοτο δισκογραφικά)

Μάγια Μελάγια...Ένα όνομα συνώνυμο της λάμψης, του κεφιού, της εκρηκτικής παρουσίας. Μια γυναίκα που άφησε εποχή με το εκπληκτικό ταπεραμέντο της και τη βελούδινη φωνή της. Η Μάγια Μελάγια (κατά κόσμον Μελπομένη Τσιριγώτη) πέρασε σαν σίφουνας από το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα νυχτερινά κέντρα σαρώνοντας τα πάντα. Έγινε θρύλος κι έκανε πολλούς σπουδαίους άντρες της εποχής να καρδιοχτυπήσουν για εκείνη. Ίσως να ήταν η πρώτη που έφερε έναν δικό της αέρα στη νυχτερινή διασκέδαση εκείνων των χρόνων.
Το 1964 μαζί με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Μάρθα Καραγιάννη και Κούλη Στολίγκα πρωταγωνιστούν στην απολαυστική κωμωδία του Βασίλη Μαριόλη "Ένας Ζόρικος Δεκανέας". Τη μουσική γράφει ο σπουδαίος Γιώργος Μουζάκης. Ένας συνθέτης ο οποίος αντίθετα από την πληθωρική παρουσία του στο μουσικό θέατρο και τη δισκογραφία στον ελληνικό κινηματογράφο ελάχιστα πράγματα έχει κάνει. Στο "Ζόρικο Δεκανέα" η Μάγια Μελάγια ερμηνεύει δυο τραγούδια του Μουζάκη. Το "Δεν έχω ήλιο κι ουρανό" και το "Σήκω παιδί μου και σπάσ΄τα". Στο δεύτερο τραγουδά και η Μάρθα Καραγιάννη.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ