Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Το Θαύμα Της Μεγαλόχαρης(1965) ανέκδοτο OST

Τα μελό του ελληνικού κινηματογράφου αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της εγχώριας έβδομης τέχνης. Σήμερα μπορεί να μοιάζουν αστεία αλλά μη ξεχνάμε ότι με αυτές τις ταινίες έκλαψε πολύς κόσμος. Αν και προέρχονταν από μικρές και φτηνές εταιρείες παραγωγής, έκοβαν έναν ικανοποιητικό αριθμό εισιτηρίων.
Μια από αυτές υπήρξε "Το Θαύμα Της Μεγαλόχαρης". Γυρισμένη το 1965 από τον Κώστα Στράντζαλη (παραγωγή και σκηνοθεσία) αφηγείται την ιστορία της μικρούλας Λίζας που την έχασαν οι γονείς της σε ένα ναυάγιο και καταλήγει δίπλα σε έναν γύφτο γυρολόγο, ο οποίος την αναγκάζει να ζητιανεύει. Πρωταγωνίστρια η μικρούλα Μαίρη Ευαγγέλου, ένα από τα παιδιά θαύματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Δίπλα της η Άντζελα Ζήλια, ο Θανάσης Μυλωνάς, ο Ζαννίνο και ο Βαγγέλης Ιωαννίδης. Και όπως όλα τα μελό του ελληνικού σινεμά έτσι και εδώ υπάρχουν πολλά τραγούδια, τα οποία λειτουργούν ως μουσικό διάλειμμα, στο δακρύβρεχτο σενάριο.
Φυσικά το σάουντρακ αυτής της ταινίας δε κυκλοφόρησε ποτέ. Αντλώντας τα μουσικά μέρη από το dvd της ταινίας, σας το παρουσιάζω ως μια γλυκιά ανάμνηση μιας εποχής που μπορεί να έφυγε αλλά άφησε μια σειρά ταινιών που μπορεί σήμερα να μη φέρνουν δάκρυα αλλά οι σινεφίλ σίγουρα τις βλέπουμε με ...συμπάθεια!!!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ