Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Η παιδεία, το ήθος και το ταλέντο στο ελληνικό σινεμά, έχουν ονοματεπώνυμο: Φλωρέττα Ζάννα!!!

Όμορφη και ταλαντούχα η Φλωρέττα Ζάννα υπήρξε από τις ηθοποιούς που αν και με λίγες συμμετοχές σε ταινίες άφησε το δικό της στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο.
Γεννήθηκε ως Ανθή Στυλιανέα, στις 25 Αυγούστου 1933(κατά άλλους το 1936), στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη ενώ έκανε την πρώτη εμφάνιση της στον κινηματογράφο στην ταινία "Αμαρυλλίς" (1960). Μια ταινία του Ντίνου Δημόπουλου, μετέπειτα σύζυγος της (1960 εως το θάνατο του το 2003).
Το 1963 η Φλωρέττα περνά την πύλη της Φίνος Φιλμ και πρωταγωνιστεί στο αριστουργηματικό "Αμόκ". Στο Φίνο θα μείνει μέχρι το 1969 πρωταγωνιστώντας στις ταινίες: "Κατηγορώ τους Ανθρώπους", "Οι Κυρίες της Αυλής", "Κοινωνία Ώρα Μηδέν", "Αγάπη και Αίμα" και "Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης". Το 1968 - 69 μαζί με το Λάκη Μιχαηλίδη γράφουν το σενάριο της ταινίας "Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά", με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στους τίτλους η Φλωρέττα αναγράφεται ως Ανθή Δημοπούλου ενώ δίνει στην κεντρική ηρωίδα του φιλμ το όνομα της κόρης της, "Μυρτώ", που μόλις είχε αποκτήσει.

Οι θεατρικές της εμφανίσεις υπήρξαν περιορισμένες αφού μετά τη γέννηση της κόρης της αποσύρθηκε από το χώρο του θεάματος. Στα χρόνια που ακολούθησαν άνοιξε κατάστημα γυναικείων ρούχων, το περίφημο Chez Florette, στην οδό Ηρακλείτου και Τσακάλωφ, το οποίο υπάρχει ακόμη και σήμερα, στο όνομα της κόρης της Μυρτούς Δημοπούλου.
Η Φλωρέττα Ζάννα τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας αφήνοντας στο κοινό να διατηρεί την εικόνα της γλυκιάς αλλά και αριστοκρατικής κοπέλας, από τα καρέ των ταινιών του 60. Έφυγε αθόρυβα στις 13 Φεβρουαρίου 2019.
Με το Δημήτρη Μυράτ στην ταινία "Αμαρυλλίς"(1960)

Η Φλωρέττα Ζάννα στην καλύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση στο φιλμ "Αμόκ"(1963).

"Κατηγορώ τους Ανθρώπους"(1965)

"Οι Κυρίες της Αυλής"(1966). Με τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

"Κοινωνία Ώρα Μηδέν"(1966). Με τον Κώστα Καζάκο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ