Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Ζωή Λάσκαρη - Τα Τραγούδια της (ανέκδοτη συλλογή)

Η Ζωή Λάσκαρη αν και πρωταγωνίστρια σε πολλά κινηματογραφικά μιούζικαλ, ελάχιστα τραγούδια είχε ερμηνεύσει. Μάλιστα το 1963 όταν στο φιλμ "Ένα Κορίτσι για Δύο" έπρεπε να πει κάποια τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, ο Γιάννης Δαλιανίδης, γνωρίζοντας τις φωνητικές της ικανότητες, προτίμησε να τη ντουμπλάρει η Καίτη Χωματά, σε δύο τραγούδια με αρκετές απαιτήσεις. Άλλωστε η Ζωίτσα ποτέ δε θεωρούσε τον εαυτό της τραγουδίστρια και αν κάποιες φορές έπρεπε να το κάνει, το έκανε ως εσωτερική αναγκαιότητα του ρόλου της. Η πρώτη φορά που τραγουδά είναι το 1972 στο κοινωνικό δράμα του Νίκου Φώσκολου "Αιχμάλωτοι του Μίσους". Θα ακολουθήσουν τα τραγούδια στο θεατρικό και κινηματογραφικό μιούζικαλ "Ερασταί του Ονείρου". Στο θέατρο ερμήνευσε κάποια τραγούδια στην παράσταση "Μις Πέπσι", αλλά και στο "Διαμάντια και Μπλουζ". Έκπληξη ακόμη και για τους θαυμαστές της αποτέλεσε η ηχογράφηση του άλμπουμ "Λάσκαρη 86" με τραγούδια του Αλέξη Παπαδημητρίου που τραγουδά η Ζωίτσα και σ΄ένα από αυτά κάνει ντουέτο με τον Αντώνη Καλογιάννη. Κορυφαία θεωρείται η ερμηνεία της στο "Λαθραίες Ώρες".
Στη συλλογή που σας παρουσιάζω συγκέντρωσα τα τραγούδια της, έτσι, για να μας θυμίζουν ότι κάποτε ήρθε ένα κορίτσι μας μάγεψε με το ταλέντο της, τη φωνή της, την ομορφιά της και έφυγε αφήνοντας πίσω τη λάμψη της...

Τα Τραγούδια της Συλλογής:

1.Όταν είσαι νέος κι αγαπάς - από την ταινία "Αιχμάλωτοι του Μίσους"
2.Ας είχα κι άλλη μια ζωή - από το θεατρικό μιούζικαλ "Ερασταί του Ονείρου"(ντουέτο με τον Τόλη Βοσκόπουλο)
3.Όταν έρθει η αγάπη - από την ταινία "Ερασταί του Ονείρου"
4.Ζήτημα Τύχης - από τη θεατρική παράσταση "Μις Πέπσι"
5.Τύποι Εραστών - από τη θεατρική παράσταση "Μις Πέπσι"(ντουέτο με το Γρηγόρη Βαλτινό)
6.Λαθραίες Ώρες - από το άλμπουμ "Λάσκαρη 86"
7.Χάθηκα...Χάθηκες... - από τη θεατρική παράσταση "Διαμάντια και Μπλουζ"
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ