Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Όταν ο Ελληνικός κινηματογράφος διαφήμιζε το γάλα "Σίσσυ"!!!

Το 1964 στη μουσική κωμωδία του Πάνου Γλυκοφρύδη "Έξω φτώχεια και καλή καρδιά", ο πρωταγωνιστής Θανάσης Βέγγος έπινε γάλα "Σίσσυ" κι έλεγε κι ένα τραγούδι. Κατά τη διάρκεια του φιλμ ο κωμικός μας σε κάποια πλάνα στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών  μοιράζει στους επισκέπτες το ίδιο γάλα.  Στις σκηνές που γυρίστηκαν στους ραδιοθαλάμους εμφανίζονται η Πόπη(μετέπειτα Αστεριάδη) και η Λουκία. Τραγουδούν και στο τέλος του κομματιού "εισβάλει" στο χώρο ο Θανάσης δίνοντας γάλα στα δροσερά κορίτσια!
Δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που ένα προϊόν διαφημίζεται σε κάποια ελληνική ταινία. Βέβαια τις περισσότερες φορές έστω και με απλή αναφορά μέσα από τις ατάκες των ηθοποιών.
Ψάχνοντας για το συγκεκριμένο προϊόν έμαθα ότι το γάλα "Σίσσυ" κυκλοφορούσε σε χρυσά τενεκεδένια κουτιά και σε Εβαπορέ και πολλοί ήταν οι γιατροί που το πρότειναν σε γονείς για τα παιδιά τους.  Μάλιστα την εποχή εκείνη υπήρχαν πολλές διαφημίσεις του σε εφημερίδες αλλά και περιοδικά αλλά και σε χαρτονένιες και τσίγκινες αφίσες που κρεμιούνται σε όλα τα παντοπωλεία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ