Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Γιώργος Θεοδοσιάδης: Καυτές Διακοπές (1976) OST συλλεκτική έκδοση.

Ο Ντάνι Άρνολντ είναι ένας συγγραφέας που αναζητεί έμπνευση και υλικό για το καινούργιο του βιβλίο, και για το λόγο αυτό απαγάγει την εξάχρονη Υβόνη. Μόλις παίρνει τα λύτρα από τους γονείς της, την Καίτη και τον Έντι, εξουσιοδοτεί τον φίλο του Μάικ να επιστρέψει το κοριτσάκι, αλλά και τα χρήματα. Ο Μάικ όμως προδίδει την εμπιστοσύνη του. Κρατάει τα λεφτά, ελπίζοντας ότι με αυτά θα καταφέρει να ξελογιάσει τη φιλενάδα τού Ντάνι, τη Μύριαμ, με την οποία είναι τρελά ερωτευμένος. Όταν ανακαλύπτεται το πτώμα της Υβόνης, ο Έντι ρίχνεται στα ίχνη των απαγωγέων της, τους βρίσκει και τους σκοτώνει έναν-έναν, ενώ στο τέλος αυτοκτονεί μαζί με τη γυναίκα του...Αυτό είναι το στόρι της ιδιαίτερης ταινίας του Ανδρέα Κατσιμητσούλια (σενάριο και σκηνοθεσία). Η ταινία γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1975 και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου 1976 συγκεντρώνοντας 23.336 εισιτήρια Α΄προβολής. Η ταινία γεμάτη από καταιγιστική δράση γυρίστηκε με στόχο τη διεθνή αγορά, με αρχικό τίτλο "Η Σπηλιά της Αμαρτίας", και έκανε καριέρα στο εξωτερικό σε αίθουσες Β΄προβολής με τον τίτλο "Lust For Revenge". Μάλιστα ο πρωταγωνιστής της ταινίας Λάκης Κομνηνός χρησιμοποίησε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Larry Daniels ενώ και αρκετοί ακόμα ηθοποιοί από το καστ "βαπτίστηκαν" με αγγλόφωνα ονόματα: ο Νίκος Τσαχιρίδης ως Nick Rider και ο Λευτέρης Γυφτόπουλος ως Tery Loft. Από τους υπόλοιπους ηθοποιούς αξίζει να αναφέρουμε την Όλγα Πολίτου, το Γιώργο Χριστοδούλου και το Γιάννη Κανδήλα.
Τη μουσική της ταινίας γράφει ο Γιώργος Θεοδοσιάδης. Μελαγχολικές μουσικές γέφυρες που ενισχύουν τη δραματικότητα του φιλμ αλλά και τον ερωτισμό αφού όλες σχεδόν οι ταινίες των 70ς με κοσμοπολίτικο αέρα είχαν και την απαραίτητη δόση...ερωτικών σκηνών. Έκπληξη στο σάουντρακ τα φωνητικά που κάνει η Βάσια Τριφύλλη στο κομμάτι "Καυτός Ήλιος". Το 2004 κυκλοφόρησε (σε μόλις 300 αντίτυπα) το σάουντρακ της ταινίας σε βινύλιο 180 γραμμαρίων με τις αυθεντικές μουσικές από τις μαγνητοταινίες. 

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ