Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ελένη Μενεγάκη: η Βασίλισσα της μικρής οθόνης!!!


Σε μια εποχή που η τηλεόραση έχει γεμίσει από καρικατούρες της Ελένης Μενεγάκη, η Ελένη παραμένει η Εθνική μας παρουσιάστρια. Κουβαλώντας πορεία χρόνων είναι γεννημένη πραγματικό αστέρι, η οποία σε όποιο κανάλι και αν βρεθεί "κουβαλάει" και το κοινό της. Ένα κοινό που την ακολουθεί πιστά αναζητώντας το χαμόγελο της και εκείνη πάντα εκεί. Το λαϊκό έρεισμα που έχει στη μάζα δεν είχε προηγούμενο και πολύ αμφιβάλω ότι θα έχει και επόμενο στην ελληνική τηλεόραση.  Είναι ίσως η μοναδική παρουσιάστρια που κατάφερε να δημιουργήσει σχολή, αλλά που δυστυχώς μόνο κακόγουστα αντίγραφα έδωσε, με ξανθιές καρικατούρες που νομίζοντας ότι το χρώμα των μαλλιών αρκεί για να γίνεις μια νέα "Μενεγάκη". Ως πρόσωπο με τόση μεγάλη απήχηση στο κοινό είναι πολύ φυσικό να έχει και φανατικούς εχθρούς. Άλλωστε αυτό είναι νόμος στο χώρο του θεάματος.
Πως ξεκίνησαν όμως όλα αυτά; 

Η Ελένη Μενεγάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Το πότε ακριβώς δεν έχει καμία σημασία, γυναίκες σαν την Ελένη δεν έχουν ηλικία. Μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο το 1990 παίζοντας στα βίντεο κλιπ "Προκαλείς"  του Μιχάλη Ρακιτζή και "Μη με μαρτυρήσεις" του Πασχάλη. Με την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης θα τη βρούμε στο Mega ως συμπαρουσιάστρια του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη στην εκπομπή "Κοκτέιλ" αρχικά, ενώ η καθιέρωση θα ρθει με το τηλεπαιχνίδι "Mega Banca"(1992). Την ίδια περίπου χρονική περίοδο στο αντίπαλο κανάλι ξεκινά ο "Πρωινός Καφές" με παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά. Όταν το 1994 η Ρούλα σπάει το συμβόλαιο της και η παρουσίαση της εκπομπής μένει σχεδόν μετέωρη (προσωρινή λύση ήταν η Πόπη Χατζηδημητρίου), ο Μίνως Κυριακού (ιδιοκτήτης  του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ) μετά από παρότρυνση της Αλίκης Βουγιουκλάκη (όπως αναφέρουν έντυπα της εποχής) φέρνει στον Αντένα την Ελένη Μενεγάκη, αρχικά ως πρωταγωνίστρια στο σίριαλ "Πάτερ ημών" και το 1995 αναλαμβάνει την παρουσίαση του "Πρωινού Καφέ". Για μια δεκαετία περίπου το πρωινό της Ελένης φέρνει τα πάνω - κάτω στη μικρή οθόνη.
Με τον Κώστα Καρρά στο σίριαλ "Πάτερ Ημών" 
Δυο Κυρίες που έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, η Ελένη Μενεγάκη και η Ρούλα Κορομηλά.
Το 2001 ο γάμος της με τον τότε διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1 Γιάννη Λάτσιο, γίνεται το κοσμικό γεγονός της δεκαετίας ενώ ανάλογες  διαστάσεις θα πάρει και το διαζύγιο τους το 2010.
Το 2005 μετά από δέκα χρόνια στο κανάλι του Αμαρουσίου, η Ελένη αλλάζει τηλεοπτική στέγη και ως "πραγματική σταρ" πηγαίνοντας στο Alpha  παίρνει μαζί της και το κοινό της. Και μόνο το όνομα της στο τίτλο μιας εκπομπής είναι αρκετό για να συνεχίσει να καθηλώνει κοινό και κριτικούς.
Με την Άννα Βίσση...

Με τη Ζωή Λάσκαρη...
Σήμερα που η τηλεόραση περνά τη μεγαλύτερη κρίση της, η Ελένη Μενεγάκη εξακολουθεί να αρέσει και πολλές "δήθεν"  διεκδικούν το θρόνο της.  Η Βασίλισσα της ελληνικής τηλεόρασης όμως ξέρει πολύ καλά ότι ο θρόνος της δε κινδυνεύει αφού η σχέση της με το κοινό είναι σχέση ζωής και η ίδια είναι πάντα μπροστά από την εποχή της καθώς εξελίσσεται χωρίς να αντιγράφει καμία και ο τίτλος "Βασίλισσα" δικαιωματικά της ανήκει για πάντα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ