Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Μιχάλης Αρχοντίδης - Ηρακλής Παπασιδέρης: Το Χέρι Του Ήλιου (1971)

Βρισκόμαστε στα 1971, από τη δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ κυκλοφορεί ο δίσκος 33 στροφών "Το Χέρι Του Ήλιου". Ένας από τους πλέον αξιόλογους δίσκους της χρονιάς με 12 τραγούδια γραμμένα από το Μιχάλη Αρχοντίδη με στίχους του Ηρακλή Παπασιδέρη. Βασικός ερμηνευτής του δίσκου ο Κωστής Χρήστου ενώ συμμετέχουν η ανερχόμενη τότε Δήμητρα Γαλάνη και η Λουίζα Γαϊτη, λαϊκή ερμηνεύτρια γνωστή μέχρι τότε από τις συνεργασίες της με το Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ο δίσκος αρέσει, άλλωστε είναι μέσα στο μουσικό ύφος της εποχής, ενώ το τραγούδι "Σ΄αγαπώ πολύ" εξακολουθεί να ακούγεται ακόμη και σήμερα, ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δήμητρας Γαλάνη.

Τα Τραγούδια του Δίσκου:

1.Τι Φταίει η Αγάπη μας - Κωστής Χρήστου
2.Σ΄αγαπώ Πολύ - Δήμητρα Γαλάνη
3.Ένα Σωσίβιο είναι η αγάπη μας - Κωστής Χρήστου
4.Πεθαίνει Ένας Έρωτας - Λουίζα Γαϊτη
5.Θα το Ξέρουμε Οι Δύο μας - Κωστής Χρήστου
6.Μη μ αφήνεις μόνη -  Λουίζα Γαϊτη
7.Δώσ μου Θεέ μου Τρεις Καρδιές - Δήμητρα Γαλάνη
8.Σε σκέψη μ΄έβαλες - Κωστής Χρήστου
9.Κοντά σου σε όλη τη ζωή - Δήμητρα Γαλάνη
10.Θα ΄ρθω τ΄άλλο βράδυ - Κωστής Χρήστου
11.Προτού η Νύχτα Απλωθεί - Λουίζα Γαϊτη
12.Η Μοίρα μου η Άτυχη - Κωστής Χρήστου
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Μιχάλης Αρχοντίδης, ο μουσικός με την πλούσια εργογραφία

Ο Μιχάλης Αρχοντίδης γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1942 στη Πάτρα. Η καταγωγή του ήταν από την Κερασούντα του Πόντου. Μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια μουσικών και φυσικά από μικρός έδειξε την κλήση του στη μουσική. Σπούδασε πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά και σύνθεση. Με την έλευση της δεκαετίας του 70 ο Μιχάλης Αρχοντίδης αναλαμβάνει το ρόλο του ενορχηστρωτή και Διευθυντή της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του ΕΙΡΤ. Συμμετείχε σε πολλά μουσικά Φεστιβάλ ντόπια αλλά και διεθνή (Μάλτα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα). Παρότι τα μουσικά του ενδιαφέροντα απλώνονται σε όλα τα είδη η δισκογραφία του υπήρξε περιορισμένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ