Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Άννα Παναγιωτοπούλου: Τα Τραγούδια της Άννας (ανέκδοτη συλλογή)

Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Και τα κατάφερε μια χαρά. Η Άννα Παναγιωτοπούλου είναι μια από τις πλέον αγαπημένες ηθοποιούς της γενιάς της. Αληθινή Θεατρίνα με ένα απίστευτο βιογραφικό, με σπουδαίες συνεργασίες και ρόλους που έχουν καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού. Πέρα από την θεατρογραφία της η Άννα ευτύχησε να υπηρετήσει τη μικρή οθόνη στα χρυσά της χρόνια. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τη "Μαντάμ Σουσού", τις "Τρεις Χάριτες" και τη "Dolce Vita"; 
Η Άννα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 40. Με καταγωγή από μεγαλοαστική οικογένεια έδειξε από μικρή την αγάπη της στις τέχνες. Ωστόσο οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με την υποκριτική. Έδωσε κρυφά εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού, με τους γονείς της να πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελβετία για σπουδές. Το 1968 μαθήτρια ακόμη της σχολής κάνει το θεατρικό της ντεμπούτο δίπλα στην κορυφαία ηθοποιό μας Ελένη Χατζηαργύρη, στην παράσταση "Άλκηστις" του Ευριπίδη. Μετά την αποφοίτηση της από τη σχολή η Άννα γίνεται ένα από τα βασικά στελέχη του "Ελεύθερου Θεάτρου", που το 1980 θα μετονομαστεί σε "Ελεύθερη Σκηνή".
Το 1986 θα πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ της σειράς του 1972 "Μαντάμ Σουσού". Είναι η πρώτη και ίσως η μοναδική φορά, στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης,  που το ριμέικ ξεπερνά την επιτυχία του πρωτότυπου. Η Άννα ζωντανεύει μοναδικά την ηρωίδα του Ψαθά κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος ερμήνευσε υποδειγματικά το φτωχό Παναγιωτάκη.
Ιδανική "Μαντάμ Σουσού"!!!
Με την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης η Άννα εμφανίζεται σε ένα από τα πρώτα σίριαλ, τις "Τρεις Χάριτες" (Mega - 1990). Άλλη μια επιτυχία για την Άννα Παναγιωτοπούλου σε μια σειρά που ακόμη και σήμερα μέσα από το διαδίκτυο αποκτά νέους θαυμαστές. Το 1995 θα την δούμε στην αισθηματική κωμική σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα "Dolce Vita", να ερμηνεύει μια ευκατάστατη χήρα που ερωτεύεται έναν κατά πολλά χρόνια μικρότερο άντρα. Από τις υπόλοιπες τηλεοπτικές της δουλειές αξίζει να σταθούμε στα σίριαλ: "Δεσποινίς Μαργαρίτα"(1998), "Μονάχους - Μονάχους"(1998) και "Μικρές Αμαρτίες"(2000, τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Γιάννη Δαλιανίδη). 
Νένα Μεντή, Μίνα Αδαμάκη και Άννα Παναγιωτοπούλου στις "Τρεις Χάριτες"(1990).

Με το Στέλιο Μάϊνα και την Κατιάνα Μπαλανίκα στη σειρά "Dolce Vita"(1995).
Κινηματογραφικά συνεργάστηκε κυρίως με τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου κρατώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα φιλμ: "Safe Sex"(1999), "Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο"(2001), "Οξυγόνο"(2003) και "Αυστηρώς Κατάλληλο"(2008). 

Πέρα από το τεράστιο υποκριτικό της ταλέντο η Άννα διαθέτει μια ιδιαίτερη φωνή και έτσι κάθε φορά που το απαιτεί ο ρόλος της τραγουδά. Στη συλλογή που ακολουθεί έχω συγκεντρώσει όλα τα τραγούδια που κατά καιρούς έχει ερμηνεύσει ως ηθοποιός και όχι ως τραγουδίστρια.

Τα Τραγούδια της Συλλογής:

1.Η Μία 
2.Κάποιος ήρθε στη ζωή μου - από την σειρά "Dolce Vita"
3.Έτσι είναι η ζωή (ανέκδοτη ηχογράφηση)
4.Ιστορία Γυναικών - Ντουέτο με την Τζένη Βάνου
5.Ο Έλληνας - από το δίσκο "Εφημερία" (οι στίχοι είναι γραμμένοι από την Άννα Παναγιωτοπούλου)
6.Ich Pin Die Fesche Lola - από την ταινία "Το Κλάμα βγήκε απ΄τον Παράδεισο"
7.Το Τραγούδι της Κουτσομπόλας - από τη θεατρική παράσταση "Το Έκτο Πάτωμα"
8.Σταρ - από τη θεατρική παράσταση "Το Έκτο Πάτωμα"
9.Ο μήνας έχει εννιά
10.Ο Μπουζουξής - Ντουέτο με τον Κώστα Μακεδόνα
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ