Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Rita Cadillac: Μια Γαλλίδα στην Ελλάδα!!!

Η Rita Cadillac (κατά κόσμον Nicole Yasterbelsky) είχε γαλλική καταγωγή. Γεννημένη στο Παρίσι το 1936. Μπήκε στο χώρο του θεάματος ως τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορεύτρια του στρίπτιζ. Τα τραγούδια της "Souvenirs, Souvenirs" και "Arrivederci" υπήρξαν μεγάλες επιτυχίες τη διετία 1959 - 1960. Το 1963 η Rita μεγάλο όνομα ήδη στην Ευρώπη δέχεται πρόταση από την ελληνική κινηματογραφική εταιρεία "Ρουσσόπουλοι, Λαζαρίδης, Σαρρής & Ψαρράς" να εμφανιστεί στην μουσική ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου "Αυτό το Κάτι Άλλο". Μια Ελληνική εκδοχή του χολιγουντιανού φιλμ "WEST SIDE STORY". Στη ταινία η Rita τραγουδά το "J aimes Un Athenen" με μουσική του Κώστα Κλάββα και στίχους δικούς της. Την ελληνική έκδοση του κομματιού (με τίτλο "Η Σκιά") ερμηνεύει στην ταινία ο Βαγγέλης Σειληνός με δεύτερη φωνή τη Rita Cadillac.
Η Rita Cadillac με το σύζυγο της Μπάμπη Μουτσάτσο.

Πορτραίτο της Γαλλίδας Σταρ, από τα χρόνια του 60.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα μας για τα γυρίσματα της ταινίας η ντίβα και χορεύτρια του Grazy Horse στο Παρίσι, γνωρίζετε με τον διακεκριμένο κολυμβητή και πολίστα του Ολυμπιακού Μπάμπη Μουτσάτσο. Έναν γοητευτικό Έλληνα από τους γόηδες της εποχής με τεράστια επιτυχία στο γυναικείο φύλο. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν μια κόρη. Ο γάμος τους δεν είχε διάρκεια. Για την ιστορία ο Μουτσάτσος ήταν ο ιδιοκτήτης της Κουίντας στη Κυψέλη,από τα ιστορικά στέκια της νεολαίας αλλά και των καλλιτεχνών στα χρυσά χρόνια του 60.
Η Rita Cadillac έφυγε από τη ζωή στις 5 Απριλίου 1995, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ