Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Γιώργος Χατζηνάσιος: Εσύ κι΄Εγώ (1974) OST

Είναι αλήθεια ότι κάποιες ταινίες χαρακτηρίζονται από τη μουσική τους και μένουν στο μυαλό και την καρδιά μας χάρη σ΄αυτήν. Πολύ φυσικό βέβαια όταν μιλάμε για συνθέτες ευρωπαϊκού επιπέδου, όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Το 1974 ο σπουδαίος αυτός μουσικός υπογράφει το σάουντρακ της ερωτικής ταινίας "Εσύ κι΄Εγώ" (Ψυχή Και Σάρκα). Το στόρι της ταινίας γραμμένο από τον Κλέαρχο Κονιτσιώτη (που είναι και ο παραγωγός) παρουσιάζει μια ιδιαίτερη ιστορία συζυγικής απιστίας. Φυσικά ο σεναριογράφος δεν την προσεγγίζει με καυστικό ή κωμικό τρόπο όπως γινόταν συνήθως στον ελληνικό κινηματογράφο. Βέβαια μιλάμε για μια κοσμοπολίτικη ταινία, ακριβή παραγωγή σκηνοθετημένη, χωρίς υπερβολές, από τον Ερρίκο Ανδρέου. Μια ταινία με διεθνή standards αλλά πλημμυρισμένη  από μια Ελλάδα γεμάτη φως, ομορφιά και καλή ψυχή. Πρωταγωνιστούν η πανέμορφη Κορίνα Τσοπέη (κουβαλούσε ήδη τον τίτλο της Μις Υφήλιος 1964), ο γοητευτικός Κώστας Πρέκας, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, η Ντέμπορα Ριντ (ντουμπλαρισμένη από την Εριέττα Μαυρουδή) και η Τζέσικα Ντάμπλιν.
Το σάουντρακ της ταινίας κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της,από τη δισκογραφική εταιρεία EMI, με όλα τα τραγούδια του φιλμ ερμηνευμένα από τη Δήμητρα Γαλάνη και το Γιώργο Σούνα. Βέβαια στο φιλμ, σε κάποια πλάνα, στη θρυλική ντίσκο South Pole στο Λονδίνο, ακούγεται ως μουσική γέφυρα το κομμάτι "I΄m gonna love you just a little more baby" από τον Barry White.
Για την ιστορία να πούμε ότι η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαρτίου 1974 και έκοψε 88.239 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ