Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Λίλιαν Μηνιάτη: Η πανέμορφη ενζενί των 60ς!!!

Η Λίλιαν Μηνιάτη αν και αποσύρθηκε πολύ νωρίς από το χώρο του θεάματος, για να αφοσιωθεί στην οικογένεια της, πρόλαβε και πέρασε από τον κινηματογράφο με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε 13 ταινίες, από το 1963 ως το 1967.
Γλυκύτατη, γεμάτη αθωότητα με μια απίστευτη ομορφιά η Λίλιαν υπήρξε από τις αγαπημένες ενζενί του ελληνικού κινηματογράφου και βασική πρωταγωνίστρια της εταιρείας Ρουσόπουλοι - Λαζαρίδης - Σαρρής & Ψαρράς.
Ελάχιστα γνωρίζουμε για την ταλαντούχα ηθοποιό που αν και αποσύρθηκε νωρίς άφησε τη δική της κληρονομιά στον ελληνικό κινηματογράφο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Την πρώτη εμφάνιση της στη μεγάλη οθόνη την έκανε το 1963 στην ταινία "Το νησί του Έρωτα". Από τις καλύτερες εμφανίσεις της υπήρξαν οι ρόλοι της στα φιλμ: "Υιέ μου...Υιέ μου"(1965), "Το Πρόσωπο της Ημέρας"(1965) και "Να ζει κανείς ή να μη ζει"(1966). Το 1967 τη βλέπουμε για τελευταία φορά στην κωμωδία του Ερρίκου Θαλασσινού "Ο κόσμος τρελάθηκε". Ψάχνοντας πληροφορίες για τα επόμενα χρόνια ανακάλυψα ότι αποσύρθηκε για να αφοσιωθεί στην οικογένεια της. Από τότε δεν επεδίωξε ποτέ ξανά να βρεθεί στα φώτα της δημοσιότητας ενώ μέχρι και πριν δύο χρόνια άνθρωποι που τη γνώριζαν υποστήριζαν ότι είναι καλά στην υγεία της και ζει στο Μαρούσι.
Με τον κορυφαίο ηθοποιό Τζαβαλά Καρούσο στην κωμωδία "Άνθρωπος για όλες τις δουλειές"(1966).

Από την κωμωδία του Ορέστη Λάσκου "Το Πρόσωπο της ημέρας"(1965).


Πορτραίτα της Λίλιαν Μηνιάτη που κυκλοφορούσαν στα χρόνια του 60!

Στα χρόνια που υπηρέτησε την υποκριτική όταν οι ρόλοι της το απαιτούσαν, τραγουδούσε. Στη συλλογή που σας παραθέτω συγκέντρωσα τα τρία τραγούδια που ερμήνευσε στις κινηματογραφικές της ταινίες...

Τα τραγούδια της συλλογής:

1.Έλα πιο κοντά μου (από την ταινία "Το Πρόσωπο της Ημέρας" - 1965)
2.Να ζει κανείς ή να μη ζει (από την ομώνυμη ταινία - 1966. Ντουέτο με το Γιώργο Ζαμπέτα)
3.Μη το φοβηθείς τ΄αγέρι (από την ταινία "Υιέ μου... Υιέ μου" - 1965. Μαζί της τραγουδούν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και ο Γιώργος Γαβριηλίδης.)
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

5 σχόλια:

panagiotis xristianopoulos είπε...

Θερμα συγχαρητηρια για την λεπτομερη δουλεια σας και ειδικοτερα για την ενασχοληση σας με τους λιγοτερο προβεβλημενους καλλιτεχνες μας.Παρακαλω προσθεστε στη συλλογη και τα τραγουδια "shake with me" και "Shake It You Never Had It So Good" που η Λιλιαν ερμηνευσε με τους Idols στην ταινια "ο κοσμος τρελαθηκε" (1967). Τελος, μια παρακληση να επανελεθετε στο youtube γιατι μας λειπετε.....

Ελληνικό Σινεμά είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ. ΣΤΟ YOUTUBE ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ!!!

ivan είπε...

Εξαιρετικη δουλεια

Ελληνικό Σινεμά είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Amalia Naxos είπε...

Πανέμορφη, μακάρι να τη βλέπαμε και σήμερα στην τηλεόραση!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ