Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Γιώργος Βελέντζας (1927 - 2015)

Ταλαντούχος και σπουδαίος δευτεραγωνιστής του Ελληνικού κινηματογράφου, ο Γιώργος Βελέντζας ήταν ο αδιαφιλονίκητος χρυσός μαραθωνοδρόμος του εγχώριου σινεμά με περισσότερες από 200 ταινίες στη φιλμογραφία του. Χώρια το ντουμπλάρισμα σε φωνές δεκάδων ηθοποιών, την εποχή που εικόνα και ήχος δε γυρίζονταν μαζί.
Γεννημένος το 1927 σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 1948 ξεκινά τη σταδιοδρομία του στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο. Με εξαιρετικές συνεργασίες θα υπηρετήσει την υποκριτική μέχρι το τέλος της ζωής του. Πέρα από το θέατρο και τον κινηματογράφο ασχολήθηκε και με το ραδιόφωνο αλλά και την τηλεόραση. Το 1993 απέσπασε ειδικό βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία "Ζωή Χαρισάμενη". Στην προσωπική του ζωή έκανε ένα γάμο με την Αρτάνα Παπαπέτρου με την οποία απέκτησε ένα γιο το Θανάση.
Ως ηθοποιός υπήρξε ένας υποκριτικός χαμαιλέοντας αφού έπαιξε τα πάντα με την ίδια ευκολία σε κωμωδίες και δράματα. Έφυγε από τη ζωή στις 20 Ιουλίου 2015, ταλαιπωρημένος από προβλήματα υγείας, τα οποία και αντιμετώπισε με την αρχοντική του αξιοπρέπεια, μέχρι το τέλος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ