Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Κώστας Καπνίσης: Χωρίς Ταυτότητα (1963) ανέκδοτο OST

Το "Χωρίς Ταυτότητα" γυρίστηκε το 1962 από το Γιάννη Δαλιανίδη για λογαριασμό της Φίνος Φιλμ. Βασισμένο στο βιβλίο του Γιάννη Μαρή, η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 28 Ιανουαρίου 1963 και αρέσει στο κοινό. Το στόρι έχει ως κεντρικό πρόσωπο έναν παράξενο τύπο που παριστάνει τον χαμένο γιο μιας πλούσιας οικογένειας. Πρωταγωνιστής ο Αλέκος Αλεξανδράκης (πρώτη συνεργασία του με το Γιάννη Δαλιανίδη) και δίπλα του η Ζωή Λάσκαρη, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Κατερίνα Χέλμη, ο Κώστας Ρηγόπουλος και οι σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου Βάσω Μεταξά και Σπύρος Μουσούρης.
Τη μουσική γράφει ο Κώστας Καπνίσης, βασικός κινηματογραφικός συνθέτης σε πολλές ταινίες της Φίνος Φιλμ (και όχι μόνο), ο οποίος με τις μουσικές του γέφυρες κορυφώνει την αγωνία του θεατή. Το φιλμ αν και ξεκινά μέσα σε μια αγωνιώδη ατμόσφαιρα (σε αυτό συντελεί και η μουσική του Καπνίση) καταλήγει σε καλογυρισμένο μελό. Στα γυρίσματα της ταινίας ο Δαλιανίδης  χρησιμοποίησε τους φακούς Zoom που μόλις είχε φέρει στην Ελλάδα ο Φιλοποίμην Φίνος.
Βάσω Μεταξά & Ζωή Λάσκαρη.
Το σάουντρακ του "Χωρίς Ταυτότητα" δεν εκδόθηκε ποτέ στη δισκογραφία και σε μια προσπάθεια να σας το παρουσιάσω άντλησα το υλικό από την έκδοση της ταινίας σε dvd.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ