Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Πάρη Λεβέντη: Η Αιώνια Ελληνική ομορφιά!!!

Την πρωτοείδα ως συμπρωταγωνίστρια του Θανάση Βέγγου στις κωμωδίες "Ζήτω η Τρέλα" και ο "Βασιλιάς της Γκάφας". Πανέμορφη, με ένα λαμπερό πρόσωπο αλλά και ένα σώμα που μόνο αδιάφορο δε σ΄άφηνε μου κέντρισε το ενδιαφέρον και άρχισα να ψάχνω ότι είχε σχέση με αυτήν, πριν και μετά τις συγκεκριμένες ταινίες.
Η Πάρη Λεβέντη γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου στα χρόνια του 30. Το 1959 συμμετείχε στα καλλιστεία. Ανάμεσα στις υποψήφιες της χρονιάς εκείνης μαζί με τη Πάρη ξεχωρίζουν η Ζωή Κουρούκλη (μετέπειτα Λάσκαρη), η Υακίνθη Καραβίτη, η Τζένη Λουκέα και η Μαίρη Φορμόζη. Την εκλογή της Σταρ και των άλλων αντιπροσώπων της ελληνικής καλλονής κάνει 30μελής επιτροπή με πρόεδρο τον ακαδημαϊκό Επ. Θωμόπουλο και μέλη διακεκριμένους γλύπτες, ζωγράφους, σκηνοθέτες του κινηματογράφου, εκλεκτούς ανθρώπους των γραμμάτων και επίλεκτα μέλη της Αθηναϊκής κοινωνίας. Τα καλλιστεία οργανώνει η "Απογευματινή" στα Αστέρια Γλυφάδας, το Σάββατο 20 Ιουνίου 1959. Τις επικρατέστερες παρουσιάζουν στη γέφυρα της ομορφιάς ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Χριστίνα Σύλβα ενώ τη χοροεσπερίδα λάμπρυναν με την παρουσία τους οι ηθοποιοί του παγκόσμιου κινηματογράφου Κερίμα και Βάλτερ Κιάρι.
Σταρ Ελλάς ανακηρύχθηκε η Ζωή Κουρούκλη με το ψευδώνυμο Αμαρυλλίς ενώ η Πάρη(Ρίσσα) Λεβέντη πήρε τον τίτλο "Ελληνίς του 1959. Δέκα μέρες μετά το διαγωνισμό στην Αθήνα, η Πάρη ταξιδεύει στην Πόλη για το διαγωνισμό ομορφιάς "Μις Ιδανική Γυναίκα 1959" και πήρε τη σημαντικότερη διάκριση από όλες τις νικήτριες εκείνης της χρονιάς. Κανείς δε πρόκειται να ξεχάσει τη στιγμή που η Πάρη ανέβηκε στη πασαρέλα και περισσότεροι από 4000 Τούρκοι φώναζαν: "Ελλάς! Ελλάς!!!". Κουβαλώντας αυτούς τους τίτλους ομορφιάς το 1960 εμφανίζεται και στον κινηματογράφο με την ταινία "Η Αυγή του Θριάμβου" του Φίλιππου Φυλακτού.
Θα ακολουθήσουν οι ταινίες: "Η ζωή μου αρχίζει μ΄εσένα"(1961), "Ζήτω η Τρέλα"(1962), "Βασιλιάς της Γκάφας"(1962), "Το καλοκαίρι της οργής"(1962), "Τέρμα τα δίφραγκα"(1962), και "Υπερήφανοι Αετοί"(1971).



Φωτογραφικό υλικό από την ταινία "Τέρμα τα Δίφραγκα"(1962).
Οι φωτογραφίες της γίνονται εξώφυλλα στα περιοδικά της εποχής ενώ παράλληλα κάνει εμφανίσεις και στο θέατρο δίπλα στο Λάμπρο Κωνσταντάρα, το Μίμη Φωτόπουλο και την Κάκια Αναλυτή. Έχουν ήδη προηγηθεί οι σπουδές της, στη Σχολή του Ωδείου Αθηνών.
Από το 1968 και μέχρι σήμερα ζει στο εξωτερικό χωρίς ποτέ να ξεχνά την πατρίδα της και να την επισκέπτεται...







1 σχόλιο:

ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ είπε...

Εκπλητικη ομοιοτητα με την Μαρω Κοντου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ