Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Στη Γειτονιά των Αγγέλων ο χορευτής Δήμος Αμπατζόγλου...

Στη γειτονιά των Αγγέλων ταξίδεψε ο Δήμος Αμπατζόγλου. Μαζί με τα αδέλφια του Τάσο και Ιορδάνη υπήρξαν το θρυλικό Τρίο Χορευτών που με την απίστευτη λεβεντιά τους ξεσήκωναν το κοινό, σε μια εποχή που άνθιζε το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι. Τα αδέλφια Αμπατζόγλου το 1960 είχαν βρεθεί στις Κάννες, συνοδεύοντας τη Μελίνα Μερκούρη στην προβολή του "Ποτέ Την Κυριακή" ενώ χόρεψαν και στο ρυθμό των "Παιδιών Του Πειραιά" ξεσηκώνοντας όλους τους Ευρωπαίους. Το 1967 συνόδευσαν τη Μαίρη Χρονοπούλου στη σκηνή του τραγουδιού "Έκλαψα Χθες" στο μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ "Οι Θαλασσιές Οι Χάντρες", χορεύοντας το ωραιότερο χασάπικο στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Το 1978 δίδαξαν στον Άντονυ Κουήν συρτάκι και χασάπικο για τις ανάγκες του φιλμ "Ο Έλληνας Μεγιστάνας", όπου ο διάσημος ηθοποιός υποδύθηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση. Η κοινή καλλιτεχνική πορεία των αδελφών Αμπατζόγλου ήταν γεμάτη από λάμψη καθώς βρέθηκαν στο πλευρό όλων των σταρ, των επιχειρηματιών, εφοπλιστών και πολιτικών της εποχής.
Τα αδέλφια Αμπατζόγλου συνοδεύουν τη Μαίρη Χρονοπούλου στο τραγούδι "Έκλαψα Χθες", χορεύοντας το καλύτερο χασάπικο από καταβολής του ελληνικού κινηματογράφου!
Ιδιαίτερη υπήρξε η σχέση τους με το Γιώργο Ζαμπέτα και όπως πολλά χρόνια αργότερα δήλωσαν οι ίδιοι λάτρευαν τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη. Ο Δήμος Αμπατζόγλου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με τον αδελφό του Ιορδάνη στο Αιγάλεω. Οι δυό τους δεν παντρεύτηκαν ποτέ σε αντίθεση με τον Τάσο, ο οποίος έκανε οικογένεια!
Ο Δήμος Αμπατζόγλου με το Γιάννη Πουλόπουλο.

Η Ουλάνοβα μαθαίνει συρτάκι από το Δήμο και τον Ιορδάνη Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ