Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Γιώργος Κατσαρός: Η Αρχόντισσα της Κουζίνας (1969) ανέκδοτο OST

Βρισκόμαστε στα 1969. Ο ιδιαίτερα παραγωγικός κινηματογραφικός οργανισμός Καραγιάννης - Καρατζόπουλος παρουσιάζει την κωμωδία "Η Αρχόντισσα της Κουζίνας". Πρωταγωνίστρια η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που μέχρι τότε κρατούσε δεύτερους ρόλους σε ταινίες της εταιρείας δίπλα στο Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Δέσποινα λανσάροντας τον τύπο του λαϊκού κοριτσιού ξεκινά μια δεύτερη καριέρα λίγο πριν το φινάλε της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Στην "Αρχόντισσα της Κουζίνας" είναι η Ασημίνα, ένα λαϊκό κορίτσι που αφού κερδίσει σε κάποιο διαγωνισμό μαγειρικής γεμίζει την οθόνη με τον αυθορμητισμό της, το κέφι της και τα τραγούδια της που χωρίς να είναι αριστουργήματα γράφουν τη δική τους ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο. Τη μουσική και τα τραγούδια υπογράφει ο Γιώργος Κατσαρός, μόνιμος συνεργάτης του Κώστα Καραγιάννη, και τα ερμηνεύει η ίδια η Δέσποινα. Φυσικά το σάουντρακ δεν εκδόθηκε ποτέ στη δισκογραφία. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στο Πυθαγόρα.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η "Αρχόντισσα της Κουζίνας" έκανε πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου 1969 και έκοψε 325.483 εισιτήρια στις αίθουσες Α΄προβολής.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ