Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Τώνης Μαρούδας: Τα Κινηματογραφικά (ανέκδοτη συλλογή)

Τραγουδιστής και συνθέτης του ελαφρού τραγουδιού, ο Τώνης Μαρούδας υπήρξε ο τραγουδιστής της αγάπης ο οποίος γνώρισε τεράστια επιτυχία με το "Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη". Τραγούδι που πρωτοερμήνευσε με τη Σοφία Λόρεν στη διεθνή παραγωγή "Το Παιδί και το Δελφίνι". 
Ο Τώνης Μαρούδας γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Μαρτίου 1920. Από πολύ μικρή ηλικία αναγκάστηκε να δουλέψει όταν έμεινε ορφανός από πατέρα. Στα χρόνια της εφηβείας του βρέθηκε στην Αθήνα και μόλις το 1937 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος. Με τη βελούδινη φωνή του, με επιρροές από την Ιταλική μουσική θα γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες, θα εμφανιστεί στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο. Η χρονική περίοδος 1950 - 1960 υπήρξε η πιο γόνιμη και δημιουργική για το Μαρούδα. Πολύπλευρο ταλέντο κυριάρχησε ωστόσο για 50 χρόνια στη μουσική σκηνή της χώρας. Το ταλέντο του, οι γνώσεις και η φαντασία του, σε συνδυασμό με το θαυμάσιο χαρακτήρα του τον καταξίωσαν χρόνο με το χρόνο και τον ανέβασαν στην κορυφή της προτίμησης του κόσμου που αγαπούσε το καλό, ποιοτικό ελληνικό τραγούδι. 
Με το Βασίλη Λογοθετίδη και την Ίλια Λιβυκού στην ταινία "Σάντα Τσικίτα".
Στα χρόνια του 50 το μουσικόφιλο κοινό της χώρας μας ήταν χωρισμένο σε Γουναρικούς και Μαρουδικούς. Κι όμως με το Νίκο Γούναρη, ο Τώνης ήταν δύο καλοί φίλοι και ο συναγωνισμός τους γινόταν πάντα σε πολιτισμένα πλαίσια. 
Ο Τώνης Μαρούδας έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιουλίου 1988 αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και σπουδαία τραγούδια, τα οποία ξεπερνούν τα 600. Στη συλλογή που σας παραθέτω υπάρχουν τα τραγούδια του που ακούστηκαν για πρώτη φορά στον ελληνικό κινηματογράφο.

Τα Τραγούδια της Συλλογής:

1.Άρχισαν τα όργανα - από την ταινία "Σάντα Τσικίτα"
2.Άστα τα μαλλάκια σου - από την ταινία "Εκείνες που δεν πρέπει ν΄αγαπούν"
3.Έχω Ένα Μυστικό - από την ταινία "Το Ξύλο Βγήκε απ΄τον Παράδεισο"
4.Το Πεπρωμένο μου - από την ταινία "Ο Ταυρομάχος Προχωρεί"
5.Στο Μουράγιο - από την ταινία "Σάντα Τσικίτα"
6.Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη - από την ταινία "Το Παιδί και το Δελφίνι"
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ