Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Γιώργος Μουζάκης: Η Βίλα των Οργίων (1964) ανέκδοτο OST

Τη θεατρική επιτυχία του ζεύγους Κάκια Αναλυτή και Κώστα Ρηγόπουλου "Η Βίλα των Οργίων", μετέφερε στον κινηματογράφο ο Ντίνος Δημόπουλος, το καλοκαίρι του 1964, για λογαριασμό της Φίνος Φιλμ. Ένα έργο γραμμένο από το Γεράσιμο Σταύρου, επίκαιρο την εποχή εκείνη (1960 - 1967), μέσα στην πολιτική ανακατωσούρα, που ταλάνιζε την Ελλάδα.
Η Κάκια Αναλυτή ερμηνεύει το ρόλο που είχε παίξει στο θέατρο ενώ τον πρώτο ανδρικό ρόλο του μεγαλοαστού πολιτευτή Ζάβαλου κρατά ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, πριν γίνει ο μεγάλος σταρ με το "Υπάρχει και φιλότιμο". Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος παίζει το διευθυντή της αστυνομίας  ενώ την παράσταση κλέβει η Ρίτα Μουσούρη, με το ρόλο της ξεπεσμένης αριστοκράτισσας που υπενοικιάζει τη βίλα της σε παράνομα ζευγάρια! Από το υπόλοιπο καστ αξίζει να αναφέρουμε τους: Ανδρέα Ντούζο, Μέλπω Ζαρόκωστα, Γιάννη Βογιατζή, Δημήτρη Νικολαΐδη, Σούλη Σαμπάχ, Χρήστο Πάρλα, Χρήστο Δοξαρά, Μαρία Μπονέλου και Άρη Μαλιαγρό.
Από τη θεατρική μεταφορά της "Βίλας των Οργίων", το καλοκαίρι του 1963. Με τους Κάκια Αναλυτή, Χρήστο Δοξαρά και Κώστα Ρηγόπουλο.
Το φιλμ αρέσει στο κινηματογραφόφιλο κοινό καθώς ο Δημόπουλος δίνει μια ταινία που ξεφεύγει από τη θεατρική στατικότητα, χωρίς να χάνει τα τα προτερήματα του πρωτότυπου. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Γιώργος Μουζάκης, ο οποίος αντίθετα απ΄ την πληθωρική του παρουσία στο μουσικό θέατρο και τη δισκογραφία, στον ελληνικό κινηματογράφο έντυσε μουσικά μόλις 16 ταινίες από το 1952 ως το 1967 και μια ακόμη το 1995, το "Ακροπόλ" του Παντελή Βούλγαρη. Στη "Βίλα των Οργίων" γράφει μια μουσική γέφυρα(που επαναλαμβάνεται πολλές φορές στη διάρκεια του φιλμ) και ένα τραγούδι το "Κόκκινο Μαντήλι" που ερμηνεύουν ο Μανώλης Χιώτης και η Μαίρη Λίντα. Το τραγούδι το 1964 κυκλοφόρησε από τη Minos EMI σε δισκάκι 45 στροφών με το θρυλικό ζευγάρι αλλά το ηχογράφησε και ο Γιάννης Βογιατζής, επίσης σε 45αρακι με τίτλο "Νυχτοπερπατήματα".
Κάκια Αναλυτή, Λάμπρος Κωνσταντάρας και Δημήτρης Νικολαΐδης. 
Για την ιστορία κάποιες δεκαετίες αργότερα το ίδιο έργο μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη, στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης "Το Θέατρο της Δευτέρας" με πρωταγωνιστές τον Κώστα Ρηγόπουλο και την Πέγκυ Σταθακοπούλου.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ