Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Γιώργος Μητσάκης: Το Κορίτσι της Κυριακής (1964) ανέκδοτο OST

Ντυμένη με την υπέροχη μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Μητσάκη το "Κορίτσι της Κυριακής" αποτελεί και το μοναδικό σάουντρακ που υπογράφει εξολοκλήρου ο κορυφαίος Λαϊκός μας συνθέτης. Αν και εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες όταν οι πρωταγωνιστές διασκέδαζαν σε κάποιο κέντρο, ο Γιώργος Μητσάκης για πρώτη και μοναδική φορά ντύνει μια ολόκληρη ταινία με υπέροχες μουσικές γέφυρες αλλά και τραγούδια. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Ξένια Καλογεροπούλου, ως πεταλουδίτσα της νύχτας που προσπαθεί να ξεφύγει από την πορνεία αλλά και το δυνάστη αδελφό της όταν γνωρίζει ένα φτωχό και τίμιο νέο. Δίπλα στην πρωταγωνίστρια εμφανίζονται ο Γιώργος Φούντας, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Φαίδων Γεωργίτσης και ο ηθοποιός και τραγουδιστής Κώστας Κούρτης. Τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο υπογράφει ο Νέστορας Μάτσας, σπουδαίος συγγραφέας αλλά και από τους πλέον αξιόλογους σκηνοθέτες λαογραφικών ντοκιμαντέρ. Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούγονται στο φιλμ είναι τα: "Η Φυγή", "Ένα Καράβι απ΄τον Περαία" και "Τα Παιδιά του Λιμανιού". Δυστυχώς και αυτό το σάουντρακ δεν εκδόθηκε ποτέ παρότι κάποια από τα τραγούδια του φιλμ στη δεκαετία του 60 κυκλοφόρησαν σε δίσκους 45 στροφών.
Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 5 Οκτωβρίου 1964 και συγκέντρωσε 112.364 θεατές στις αίθουσες Α΄προβολής. Η παραγωγή ήταν του κινηματογραφικού οργανισμού Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ