Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Γιώργος Κατσαρός: Η Ζηλιάρα (1968) ανέκδοτο OST

Μετά το "Ραντεβού Στον Αέρα" το 1966 στη Φίνος Φιλμ, η Ρένα Βλαχοπούλου δέχεται πρόταση συνεργασίας από τον κινηματογραφικό οργανισμό Καραγιάννης - Καρατζόπουλος. Μια οικονομική πρόταση πολύ δελεαστική με διπλάσια αμοιβή (για τρεις ταινίες) συν ποσοστά από τις εισπράξεις! Η Ρένα δέχεται και μετά από γόνιμη περίοδο συνεργασίας με το Φίνο και το Δαλιανίδη, αλλάζει κινηματογραφική στέγη και υπογράφει τριετές συμβόλαιο με την εταιρεία του Κώστα Καραγιάννη. Εκεί θα γυρίσει τις ταινίες: "Η Βουλευτίνα"(1966), "Βίβα Ρένα"(1967) και  "Η Ζηλιάρα"(1968). Κάτι που τότε δεν έγινε γνωστό ήταν πως η "Ζηλιάρα" ξεκίνησε με συμπρωταγωνιστή της Ρένας το Νίκο Σταυρίδη και τελικά ολοκληρώθηκε με το Γιώργο Κωνσταντίνου. Το σενάριο της ταινίας γράφει ο Νίκος Τσεκούρας ενώ η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Καραγιάννη. Δίπλα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι ξεχωρίζουν ο Πέτρος Λοχαϊτης, η Άννα Ματζουράνη, η Καίτη Λαμπροπούλου, ο Περικλής Χριστοφορίδης, ο Χρήστος Δοξαράς, ο Λαυρέντης Διανέλλος, η Φίτσα Ντάβου, ο Γιώργος Παπαζήσης και η Ελένη Κριτή. 
Φωτογραφία - Ντοκουμέντο: από τα πρώτα γυρίσματα της "Ζηλιάρας" με παρτενέρ της Ρένας, το Νίκο Σταυρίδη. Η ταινία ολοκληρώθηκε τελικά με το Γιώργο Κωνσταντίνου!
"Η Ζηλιάρα" κάνει πρεμιέρα στις 25 Νοεμβρίου 1968 και κόβει 346.522 εισιτήρια στις αίθουσες πρώτης προβολής. Το σάουντρακ της ταινίας δεν εκδόθηκε ποτέ ως αυτόνομο έργο του συνθέτη Γιώργου Κατσαρού, παρότι κάποια από τα τραγούδια της ταινίας είχαν ενταχθεί σε διάφορες συλλογές. Η έκδοση που σας παρουσιάζω περιέχει όλα τα τραγούδια αλλά και τις μουσικές γέφυρες της ταινίας. 
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ